Szentes és környéke

2013.01.25. 22:30

Önálló lesz a szentesi múzeum

Szentes - Szentes adósságának 40 százalékát fizeti ki az állam – hangzott el tegnap a szentesi képviselő-testület ülésén, ahol úgy határoztak, önálló lesz a jövőben a Koszta József Múzeum.

Králik Emese

Az előterjesztésben szó sem esett végleges döntésről, mindössze első olvasatnak szánták a javaslattevők azt a tegnapi képviselő-testületi ülésre beadott anyagot, amelyben az szerepelt: a szakmai munkát és a gazdasági szempontokat egyaránt figyelembe véve hogyan lehetne racionálisabban átszervezni a város saját intézményeit.

Önálló lesz a jövőben a Koszta József Múzeum.

Önálló lesz a jövőben a Koszta József Múzeum.

Mindent Szentesről

A delmagyar.hu hivatalos szentesi Facebook oldala, nem csak szentesieknek!

 Ne tartsuk bizonytalanságban a dolgozókat – hangzott el a képviselői vélemény, majd az ezt követő módosító javaslat már arról szólt: a további halogatás helyett hozzon végleges döntést a testület. A többséget kapott változat szerint a legtöbb intézmény ezután is a megszokott módon működik és gazdálkodik, de a Koszta József Múzeum önálló lesz, a sportközpont gazdálkodással kapcsolatos feladatai elkerülnek a közös önkormányzati hivatalból, illetve megvizsgálják, hogyan lehet költségvetési intézménnyé alakítani a könyvtárat.

– Szentes adósságának 40 százalékát fizeti ki az állam, a hónap végén még tárgyalunk erről – tájékoztatott a számviteli iroda vezetője, [namelink name="Krajsóczki Sándorné"]. Az a kérdés – mondta [namelink name="Szirbik Imre"] polgármester –, hogy a már lekötött, de még le nem hívott több mint 1 milliárd forintos tételt is beleszámítják-e a kintlévőségbe. Pénzügyi kérdéseket érintett a városközpont rehabilitációs terve is, 16 millió forintot szavaztak meg a köztéri lámpaoszlopokra. Móra József (MSZP) felvetette: helyi vállalkozásokkal, olcsóbban kell elkészíttetni a díszes kandelábereket, amelyeket – fővárosi mintára – cégek „fogadnának örökbe".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!