Szentes és környéke

2019.07.23. 15:11

Országos elismerést kapott a megyei polgárőrség

Árpádhalom adott otthont szombaton a megyei polgárőr napnak. Az ünnepségen a Csongrád Megyei Polgárőr Szövetséget a Polgárőr Érdemkereszt Arany fokozatával tüntette ki Túrós András, országos elnök.

Kovács Erika

– Az illegális migráció fő vonala sokáig Csongrád megyén keresztül vezetett. Ha a határzár nem épült volna fel, akkor továbbra is így lenne. Az ország összes polgárőr szervezete nevében köszönöm azt a tevékenységet, amit a megyei polgárőrök a határvédelemért tettek – mondta Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke. A polgárőröket hétköznapi hősöknek nevezte, akiknek a munkája hozzájárult ahhoz, hogy az országban biztonság és rend van.


Túrós András a Csongrád Megyei Polgárőr Szövetséget a Polgárőr Érdemkereszt Arany fokozatával és 100 ezer forint jutalommal tüntette ki. Azt kérte, a működési támogatást lehetőleg határvédelemre fordítsák. Az elismerést Batiz István, megyei elnök vette át.


Dakos József, Csongrád megyei rendőr-főkapitány hangsúlyozta, a Csongrád megyei Rendőr-főkapitányság speciális feladatrendszere a határvédelem. A munka szerves részét képezi a polgárőrség is.


– A határon összességében rend van. A migrációt összefogással kezeljük, úgy, hogy ebből a lakosság a lehető legkevesebbet érzékelje.

Polgárőr Érdemkereszt arany fokozatát vehetett át Szarka Attila, Árpádhalom polgármestere Túrós András országos elnöktől. FOTÓ: KOVÁCS ERIKA

Polgárőr Érdemkereszt arany fokozatát vehetett át Szarka Attila, Árpádhalom polgármestere Túrós András országos elnöktől. FOTÓ: KOVÁCS ERIKA

Dakos József beszélt arról is, hogy Csongrád megye kriminál­statisztikai mutatói folyamatosan javulnak. A bűncselekmények száma csökken, az eredményességi mutatók emelkednek. A megye közrendje, közbiztonsága kiegyensúlyozott. A Csongrád megyei polgárőrök ebben a feladatban markáns részt vállalnak.


– Ezért döntöttem úgy, hogy a Csongrád megyei Rendőr-főkapitányság egyik épületében kapjon helyet a Csongrád Megyei Polgárőr Szövetség elnöksége.


Az ünnepségen Polgárőr Érdemkereszt arany fokozata kitüntetést vehetett át Szarka Attila, Árpádhalom polgármestere, polgárőr, Szentiné Kovács Beáta, az árpádhalmi polgárőrség vezetője, Párkány György, a nagymágocsi polgárőrség vezetője, Varga Mihály, az apátfalvi polgárőrség volt elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!