Szentes és környéke

2015.05.15. 23:22

Paprikaügy: ne általánosítsunk!

Szentes - Több száz szentesi termelő közül mindössze egynek a paprikájában találtak tiltott szert, amely egy hazánkban 2006 óta nem alkalmazható rovarirtó szer volt - hangsúlyozza közleményében a szentesi Árpád-Agrár Zrt.

Munkatársunktól

Az ügyről megírtuk: március elején több áruházban vizsgálta az árut a Greenpeace, később kiderült, hogy a legmagasabb határérték egy, a szentesi DélKerTészhez szállító gazda termékében volt, ő már nem szállít a szövetkezetbe, kilépett onnan.

A részvénytársaság arra hívja fel a figyelmet: a paprika biztosítja több száz becsületes kis- és nagytermelő megélhetését, alkalmazottjaik munkahelyét. A szentesi paprika hírneve évtizedek óta márkaneve a világszínvonalú minőségnek. "Egyetlen, szabálysértést elkövető termelő miatt hatalmas hiba lenne általánosítani, és ezzel kockáztatni más becsületes emberek hírnevét és jövőjét" – áll a közleményükben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!