Pedagógusbarát az önkormányzat

Az országban csak a szentesi önkormányzat kapta meg az idén az Eötvös József nevét viselő plakettet, amely a Pedagógusok Szakszervezetének legrangosabb kitüntetése.

Eötvös József-emlékplakettet kapott a szentesi önkormányzat a Pedagógusok Szakszervezetétől. Ennek a megyei és egyben a városi titkára, Elek Sándor lapunk érdeklődésére elmondta: minden évben három helyhatóságnak adományozzák ezt az elismerést. A díjat egyébként az országos vezetőségük alapította, és az idén még csak a szentesi önkormányzatnak ítélték oda. Valójában azért kapta a plakettet a város, mert a vezetői fontosnak tartják a szakszervezetekkel az érdekegyeztető tárgyalásokat a lényegi döntések meghozatala előtt. Ilyen téma például az önkormányzat költségvetése, amely érintheti a közszférában a létszámcsökkentést is.

A Pedagógusok Szakszervezetének 320 tagja van Szentesen, ám a titkár elmondása szerint nemcsak az ő érdekeiket képviselik, hanem az oktatási intézmények valamennyi dolgozója ügyes-bajos dolgaira figyelnek. Elek Sándor, aki felterjesztette az önkormányzatot a szakszervezetük kitüntetésére, lapunk azon kérdésére, mire a legbüszkébb az érdekképviseleti tevékenysége során, azt válaszolta: Szentesen is volt korábban a közintézményekben elbocsátási hullám, és annak örült nagyon, amikor néhány állást sikerült megmenteni.

Egyébként pedig az ő kezdeményezésére alakították meg annak idején az érdekegyeztető tanácsot, amely azóta is működik Elek Sándor és Oltyán Lajos társelnökletével. Az önkormányzattal különben is jó a szakszervezet kapcsolata, hiszen közös rendezvényeik is vannak. Ilyen például az alkotó pedagógusok Rejtelmek, ha zengenek című programsorozata vagy a hagyományos pedagógusnapi ünnepség, kitüntetések átadásával és fogadással egybekötve.

szponzorált tartalom
Akár tíz évig is velünk maradhatnak az eldobált csikkek
A rendkívül magas áramszámla buktatta le a spanyol marihuánatermesztőket
A főként albánokból álló bűnözői csoport Barcelona csendes külvárosában rendezte be az évente akár 3-4 betakarítást is lehetővé tevő ültetvényeket.
Újabb nem várt fordulat: Feladta a Farm VIP játékosa
Ketten is távoztak a TV2 kalandrealityjéből, pedig csak egy játékos vérzett el a párbajban. Nem akart tovább csapata terhére lenni...
Számítógépeket kapott a mentőszolgálat
Orbán Viktor: teljes fegyverzetben védekezünk a vírus és a járvány ellen (videó)
A magyar miniszterelnök megnézte, hogyan zajlik a munkavállalók tesztelése.
Ismét csepeli tulajdonba került a bajnokok sorát kinevelő sportklub
Az adás-vételi szerződés megnyitja az utat a három csepeli sportingatlan fejlesztése, és az ott folyó sportélet újjászervezése, támogatása előtt.
Ködre és ónos szitálásra is készüljünk
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -1 és +3 fok között alakul.