Szentes és környéke

2012.07.05. 16:02

Szentesen nyaral a volt német kancellár sofőrje

A volt német kancellár sofőrje, Kurt Schmidt tízedik nyarát tölti Szentesen. 2003-ban egy kollégája ajánlotta neki a várost, és annyira megtetszett neki és feleségének a Kurca partján, hogy azóta évente 5 hónapon át az üdülőközpont lakói.

Delmagyar.hu

Jogosulatlanul használták már évek óta, ezért kedden kilakoltattak egy Petőfi utcai önkormányzati bérlakásból egy volt tűzoltót és családját. Hasonló kényszerintézkedésekre várhatóan még szükség lesz: a 21 millió forintot is meghaladja a lakbérhátralék, amit az önkormányzati lakások bérlői felhalmoztak.

A száraz meleg időjárás kedvez a gabona betakarításának, ám az aszály veszélyezteti a kukoricát. Az őszi árpa aratása befejeződik a héten, termésátlaga a tavalyinál alacsonyabb, 3,8 tonna körül várható. A búza hektáronkénti termésátlaga 4-5 tonna között mozog Szentes környékén.

Nyári sorozatunkban olyan hétköznapi embereket mutatunk be, akiknek munkája nélkülözhetetlen a város életében, hozzáállásukkal és teljesítményükkel pedig példát mutatnak kollégáiknak. Elsőként két szemétrakodóval ismerkedhetnek meg.

Zentai Ákossal, a Magyarok Szövetsége helyi és megyei élenjárójával múltunkról, kultúránkról, a föld fontosságáról beszélgettünk. A 44 éves szakembert sokan kertészként ismerik, hiszen az Árpád-Agrár Zrt. kertészeti igazgatójaként dolgozik. (A képen)

Részleteket és további információkat a Szentesi Élet július 6-án, pénteken megjelenő számában olvashatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!