Szentes és környéke

2014.06.23. 21:20

Szentesen rendelettel javítják a közétkeztetést

Szentes - Egészséges táplálkozás a közétkeztetésben címmel tartott tegnap előadást a szakembereknek a Csongrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerv és a Csongrád Megyei Kormányhivatal Szentesi Járási Hivatal Járási Népegészségügyi Intézete.

Munkatársunktól

Mindent Szentesről

A delmagyar.hu hivatalos szentesi Facebook-oldala, nem csak szentesieknek!

A szentesi Egészségfejlesztési Iroda szakmai vezetője, [namelink name="Földesi Irén"] úgy fogalmazott: minden embernek ismerni kellene a táplálékok kalóriatartalmát, így sokkal kevesebben lennének túlsúlyosak.

– Ha tudnák, hogy egy szelet zserbó elfogyasztását 115 perc kapálással lehet ledolgozni, talán jobban meggondolnák – érvelt. [namelink name="Kiss Edit"], a megyei kormányhivatal közegészségügyi osztályvezetője felhívta a figyelmet arra, hogy az elmúlt 10 évben megháromszorozódott a gyermekkori elhízás. Belátható, hogy szükség van a közétkeztetés reformjára, szeptember 1-jétől lép életbe egy erre vonatkozó rendelet. [namelink name="Surányi Anita"] Szentes járási tiszti főorvos az illetékességi területen lezajlott vizsgálatokról, többek között a nagy mennyiségű só és zsír felhasználásáról szólt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!