Szentes és környéke

2009.07.23. 23:24

Szentesi ehető virágok a füredi Anna-bálon

Szentes - A szentesi Pillár család 21 éve termeszt ehető virágokat. Ők szállítanak a különleges növényekből a hétvégi balatonfüredi Anna-bálra is.

Imre Péter

A szentesi Pillár család 21 éve foglalkozik olyan egzotikus virágok termesztésével, nemesítésével – jelenleg mintegy 100 fajtával –, amelyek emberi fogyasztásra is alkalmasak. A séfek, a bálok és nagyobb események rendezői körében nagy népszerűségnek örvendenek ezek a szabadalommal védett növények, különleges, ehető díszítésként szolgálnak a tányérokon.

Az egész évben nyíló virágok termesztése nagy figyelmet, szaktudást igényel. A Pillár famíliát három-négy ember segíti a munkában, természetes módszereket alkalmaznak, kemikáliákat nem használnak. Az országban egyedül ők foglalkoznak ilyen növényekkel, így minden nagyobb eseményre, Operabálra, parlamenti fogadásokra Pillárék szállítanak ehető virágokat. Most éppen a hétvégi balatonfüredi Anna-bálra készülnek.

Pillár József a csomagolt, szállításra előkészített virágokkal. Operabálra, országházi fogadásra is jut belőlük. Fotó: Segesvári Csaba

Pillár József a csomagolt, szállításra előkészített virágokkal. Operabálra, országházi fogadásra is jut belőlük.
Fotó: Segesvári Csaba

–Ballai Attila séf az általa megálmodott formák és színek szerint rendelte meg a virágokat, amelyeket a nagy hőség miatt a reggeli órákban és délután szedünk, és jegelve juttatjuk el Balatonfüredre, a Anna Grand Hotelbe – mondta a 61 éves Pillár József, aki a kezdetektől együtt dolgozik feleségével, Katalinnal és fiával, Józseffel. – Négy-ötféle, 750 ehető virágot szállítunk, és ezen kívül még 1500 egyéb különleges növényt díszítésként. Ezek az exkluzív, különleges színű, illatú növények nem hasítanak ki jelentős szeletet a rendezvények büdzséjéből, viszont nagyon látványosak, mindenkinek tetszik, valószínűleg ezért is népszerűek – vélekedett a kertészmérnök.

Címkék#Szentes

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!