Szentes és környéke

2014.12.26. 21:54

Szentesi színekben nyerték a tehetségkutatót

Szentes - Az orosházi lány és a kiskunfélegyházi fiú Szentesen versenytáncol – az edzőjük benevezte őket a TV2 tehetségkutatójába, amit megnyertek. Az ezért járó egymillió forintot a táncra költik.

Králik Emese

Bűbájosak – ez az első benyomásunk arról a két fiatalról, akik szentesi színekben megnyerték a TV2 Süss fel, nap! című tehetségkutatóját. A 14 éves kiskunfélegyházi [namelink name="Gál Krisztián"] és a 13 éves orosházi [namelink name="Pindur Cintia"] versenytáncolnak, céltudatosan és nagyon sok lemondással eddig is kiváló eredményeket értek el.

Naponta másfél órát buszoznak, hogy edzésre járhassanak Szentesre. Elsők lettek a verseny internetes közönségszavazásán, és azon díjazottak között vannak, akik a program végén egymillió forintot kaptak a tévétől. Ezt csak táncra fordíthatják. A lehető legjobb helyre kerül a pénz, a versenytánc költséges sportág, a két család pedig nem bővelkedik a javakban. A kislányt és két kistestvérét egyedül neveli az édesanyjuk egy nővérszállón, a fiú szülei is inkább egyéb dolgokról mondanak le, csak hogy mindent megadhassanak Krisztián további fejlődéséért.

Több száz jelentkező közül a szentesi egyesület táncosai lettek a verseny legjobbjai. Fotó: DM

Több száz jelentkező közül a szentesi egyesület táncosai lettek a verseny legjobbjai. Fotó: DM
– Iskola után egyből buszra ülünk, és Szentesre utazunk hetente hatszor. A leckét a járművön írjuk meg, és ott is tanulunk, mert az a versenyzés mellett sem maradhat el. A visszafelé úton persze erre már nem marad erőnk, addigra nagyon elfáradunk – mesélték. A tévés felhívásra több száz gyerek jelentkezett, ebből választottak ki tízet, akik versenyben maradtak. A nyeremény nagy segítség, azt majd a sportágukban nélkülözhetetlen új ruhákra, cipőkre, edzésekre és „órázásra" költik, mosolyogtak.

A gyerekek vegyes párost alkotnak, Cintia a Szilver, Krisztián a Wings egyesület tagja, mindkét helyre együtt járnak edzésre, a tévés tehetségkutatóra a Wings edzője, Barát Enikő nevezte be őket. A pályázati felhívás értelmében 2000-ben vagy ezután született, valamiben kiemelkedően tehetséges gyerekeket lehetett nevezni, ebben az életkorban ez tényleg ritkaság, mondta Enikő. A szentesi egyesület indulói mellé a Tények műsorvezetőjét, Andor Évát jelölték ki mentorként.

– Felejthetetlen élmény volt, de a végére nagyon elfáradtunk. Élő adásokban vettünk részt, többször felutaztunk Budapestre. A gyerekek megérdemlik a nyereményt, sokat segít majd a fejlődésükben – fogalmazott Enikő. Közben pedig a páros fontos megmérettetésre készült – sikerrel: december elején megnyerték korosztályukban a latin országos bajnokságot, a standard országos bajnokságon pedig a 4. helyen végeztek.

– Tehetség és szorgalom is kell az eredményekhez – mosolygott a két fiatal versenyző. A következő céljuk, hogy februárban a magyar bajnokságon a döntőbe kerüljenek, ha felnőnek, mindketten tánctanárok szeretnének lenni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!