Szentes és környéke

2014.07.28. 16:17

Szentesi vezérszurkolók a vízilabda Eb vezérszurkolói

Szentes - A szentesi Patriots és Köménymag szurkolói csoport tagjai voltak a vasárnap véget ért vízilabda Európa-bajnokság vezérdrukkerei. Sztárokkal ismerkedtek meg, készítettek közös fotót, a külföldi csapatok, játékosok is megismerték őket.

Imre Péter

– Óriási élmény volt, világversenyen, mint az Európa-bajnokság még nem szurkoltunk – mondta Bocskay István, a szentesi Patriots szurkolói csoport tagja, aki azzal folytatta: az a legfontosabb, hogy 14 napon keresztül Magyarországra, válogatottjaira és a kiváló rendezésre figyelt a világ.

Mint ismert: a budapesti vízilabda Európa-bajnokság egyik főszponzora, az MVM Zrt. versenyt hirdetett a pólós szurkolói csoportok között, a fődíj a magyar meccseken való díjmentes részvétel volt – a drukkolásért cserébe. Ezt a szegedi B-középpel és a szentesi Köménymaggal megerősített, szintén szentesi Patriots nyerte, és a Kurca-partiak az első két sorból biztathatták kedvenceiket a Margitszigeten.

Fotó: Bocskay István

Fotó: Bocskay István

– Két fajta szurkolói viselkedést figyelhettünk meg – közölte Bocskay –, az egyik az amerikai stílusú, táblamutogatós, a másikat mi képviseltük: dobbal, rigmusokkal, énekléssel, minden meccset végigkiabáltunk. Jól esett, hogy Sabrina van der Sloot és volt játékosunk, Peggy Etiebet is odajött hozzánk, megpusziltak bennünket, megköszönték a buzdítást, és utóbbi azt mondta, „Hajrá, Szentes!" A holland drukkerektől pólókat kaptunk ajándékba, miután velük együtt szurkoltuk végig válogatottjuk döntőjét a spanyolok ellen. Több szurkolói csoporttal ismerkedtünk meg, barátkoztunk össze.

Fotó: Bocskay István

Fotó: Bocskay István
Szívós Mártont – ahogy látták – inkább a szíve, mint az ereje vitte, Decker Attilában pedig a nagyszerű kapuson kívül zseniális „bohócot" ismertek meg, végig hergelte a közönséget.

Fotó: Bocskay István

Fotó: Bocskay István
Ehhez a megállapításhoz csatlakozott Hódi József (Köménymag), tiszteletbeli Patriots-tag, majd a következőkkel folytatta: – Élmény és felelősség is volt egyszerre, hogy ott lehettünk és szurkolhattunk, mert kiderült: az MVM Zrt. nem véletlenül hirdette meg a szurkolói csoportok versenyét. És elérte a célját, ugyanis, ha mi nem „hangoskodunk" a lelátó valóban „néző tér" lett volna. Állítom, elégedettek voltak a teljesítményünkkel. A csoportból jó volt a szerbek elleni, majd a horvátokkal szembeni összecsapás, a lányoknál viszont a holland meccsen semmi sem jött össze, utána javult a forma. Itt említem meg, hogy Bolonyai Flóra révén bronz- , Sabrina van der Sloot révén pedig ezüstérmes pólóssal rendelkezik a Hungerit.

Fotó: Bocskay István

Fotó: Bocskay István
Azt sem hallgathatta el, furcsának, szakmai bakinak tartják, hogy a szentesi bajnokcsapatból egyetlen játékos sem került be a magyar válogatottba. pedig a visszaigazolt Miskolczi Kitti lövőereje rosszkéz-oldalon jól jött volna. A szentesi drukkerek legközelebb hazai pályán bizonyíthatnak: augusztus 7-én a magyar–ausztrál válogatott női mérkőzéssel avatják a ligeti fürdőben az új fedett uszodát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!