Szentes és környéke

2013.05.10. 22:04

Táblát avattak Szentesen Balázs András emlékére

Szentes – Nagy öröm, hogy édesapánk ilyen élénken él a szentesiek szívében és emlékezetében – mondta Balázs Árpád zeneszerző és Balázs Endre geológus.

Králik Emese

Balázs András születésének 100. évfordulója alkalmából avattak emléktáblát a Deák-iskolában. A város köztiszteletnek örvendő karnagya, illetve ének- és földrajztanára az intézmény elődjében tanított, az emléktábla közadakozásból valósulhatott meg. – A tábla csak egy tárgy, de mi a mögötte lévő embert is látjuk – fogalmazott Szirbik Imre polgármester. – Balázs András a klasszikus értelemben vett néptanító volt, embert nevelt, tudást adott át, lángot lobbantott a szívekben és az elmékben – mondta a polgármester. A volt kollégák nevében [namelink name="Nagypál Jánosné"], a tanítványok képviseletében [namelink name="Bácskainé Fazekas Márta"], valamint az intézményfenntartó központ, a Bárdos Lajos Vegyeskar, a Lajtha művészeti iskola, a Tájak-Korok-Múzeumok Egyesület helyi klubja, a kertbarátok és a Zöldág csoport képviselői is megemlékeztek a legendás pedagógusról. Az ünnepségen közreműködött Balla Tibor tekerőlanton, [namelink name="Dudás Eleonóra"] fuvolán és [namelink name="Pataki Petra"] klarinéton.

Balázs Árpád zeneszerző és Balázs Endre geológus avatta fel édesapjuk emléktábláját Szentesen. Fotó: Králik Emese

Balázs Árpád zeneszerző és Balázs Endre geológus avatta fel édesapjuk emléktábláját Szentesen.
Fotó: Králik Emese

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!