Szentes és környéke

2019.06.02. 17:23

Töki pompossal gyereknapoztak Árpádhalmon - fotók

Árpádhalom - A gyerekek kipróbálhatták a kőkorszaki szakik járgányát is.

Kovács Erika

Töki pompost kaptak reggelire a vasárnapi gyereknapon az árpádhalmi nebulók. A töki pompos a felnőttek szerint a kenyérlángosra, a gyerekek szerint pedig a pizzára hasonlít és nagyon finom. Az árpádhalmi gyerekeknek kőkorszaki vetélkedőt is rendeztek. A résztvevők kipróbálhatták Frédi és Béni lábbal hajtós kőkorszaki autóját is. A rendezvényre kitelepültek a tűzoltók is.


– Lassan 10 évessé válik a gyereknapi rendezvényünk. Harmadik éve, hogy összekötjük a kemencenappal is. Utóbbi a kicsik és nagyok ünnepe is, hiszen közösen fogyasztjuk el a kemencében sült finomságainkat, idén például a töki pompost, a fonott kalácsot, és a káposztaágyon sült csirkecombot tudtuk meg Szarka Attila polgármestertől. 

Töki pompossal gyereknapoztak Árpádhalmon. Fotó: Kovács Erika (galéria)

Az árpádhalmi gyermeknapon felléptek Muzsikás Gabi és barátai, valamint a testvértelepülés, a kárpátaljai Mezőgecse néptáncosai, akik szombaton, a fábiánsebestyéni Kinizsi Juniálison is nagy sikert arattak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!