Szentes és környéke

2015.07.17. 23:11

Tóth István a boltot hiányolja Kajánújfaluban

Szentes - Új sorozatunkban szentesi olvasóinkat faggatjuk arról, miért jó Szentesen élni, és mire lenne szükség ahhoz, hogy még jobb legyen. A Kajánújfalun élő Tóth István szerint a rossz közlekedés és a bolt hiánya miatt öregszik el a településrész.

Králik Emese

– Szentes egy innen 13 kilométerre eső településrészén, Kajánújfaluban élek már 1963 óta. Naponta jövök a városba, látom a pozitív és a negatív oldalát is a bel- és külterületeknek – fogalmazott a nyugdíjas [namelink name="Tóth István"]. Kajánban a csendet, a nyugalmat értékeli leginkább, azt viszont szomorúan tapasztalja, de tulajdonképpen megérti, hogy a falu elöregszik.

Tóth István szerint külterületen sok nehézséggel jár élni. Fotó: Králik Emese

Tóth István szerint külterületen sok nehézséggel jár élni. Fotó: Králik Emese
– A közlekedés nagyon macerás. Reggel bejön Szentesre három busz, utána csak délben, majd fél 4-kor. Hazamenni éppen ilyen körülményes. Az sem szól a kiköltözés mellett, hogy az elmúlt évek során bezárt a bolt, meg a kocsma is, ahol egy üdítőt lehetett volna inni. Igaz, kijön a mozgóbolt, de ott azért mégsem olyan a választék és az ár, mint amikor betérek egy üzletbe – mondta.

A nyugdíjas férfi összességében elégedett Szentessel. Naponta bejár vásárolni és ebédért egy idősotthonba. Ennek a lehetőségnek nagyon örülnek a feleségével. Arra a kérdésre, hogy mit tartana a legsürgetőbbnek a megoldandó problémák közül, a Petőfi Szállót emelte ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!