Szentes és környéke

2019.05.17. 19:20

Trófeákat, preparált állatokat is kiállítottak

Öt településről 12 vadász több mint 100 trófeát és 80 vadászkelléket hozott el Fábiánsebestyénre az erdészeti és vadászati kiállításhoz, a művelődési házba.

Kovács Erika

– Baráti beszélgetés során született meg az ötlet, hogy szervezzünk egy ilyen rendezvényt – mondta Hékédiné Kun Beáta, aki Szarka Auréllal közösen szervezte a pénteken megnyitott kiállítást.


Az érdeklődők láthatnak gímszarvas-, dámszarvastrófeát, vaddisznóagyart, muflon-, medve- és rókakoponyát, preparált állatokat, nyest-, borz-, őz- és rókabőröket. A vadászathoz használt eszközökből is bemutatót szerveztek. A megnyitón Gémes László, a megyei vadászkamara elnöke mondott beszédet, a tájegység vadászai, erdészei beszéltek a szakma szépségeiről, és két Csongrád megyei erdészeti szakközépiskola is bemutatkozott. A kiállítás szombaton és vasárnap 13 és 17 óra között látható. Szombaton a kiállítás ideje alatt többféle bemutatón is részt vehetnek a fábiánsebestyéniek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!