Szentes és környéke

2013.10.20. 23:36

Turisztikai akcióterv Szentesen

Szentes - Szentes idegenforgalmi koncepcióját 2011-ben dolgozták ki a szakemberek és fogadta el a képviselő-testület, amelyben négy irányelvet, fő csapásirányt fogalmaztak meg.

Munkatársunktól

Mindent Szentesről

A delmagyar.hu hivatalos szentesi Facebook-oldala, nem csak szentesieknek!

A sport- és edzőtábort, az infrastruktúra-fejlesztést, az aktív és kulturális turizmust. A koncepcióhoz készült akciótervet minden évben felülvizsgálták. Idén – a legutóbbi testületi ülésen – a sport és edzőtábor „kategória" került reflektorfénybe, hiszen a közeljövőben két nagy vonzerővel bíró létesítménnyel gazdagodik Szentes – mondta el [namelink name="Deim Éva"], az önkormányzat idegenforgalmi referense.

Az egyik az 1,2 milliárd forintból megvalósuló, 50×25 méteres medencével rendelkező fedett uszoda, amelyet várhatóan jövő nyáron vehetnek birtokba a helyiek. A másik a 400 milliós Kurca-part Kalandpark, amely még idén elkészül. Mindkét létesítménynek jelentős idegenforgalmi vonzereje lesz – vélekedett a szakember. A különböző hazai és külföldi úszó- és vízilabdacsapatok körében már eddig is népszerű volt a város, a fedett uszodában pedig nemzetközi versenyeket is rendezhetnek.

Rendszeresen felmérik még a Dr. Papp László Sportcsarnok és a Pusztai László Sporttelep állapotát, megvizsgálják a műszaki és szakmai fejlesztési lehetőségeket, és ezeket aktualizálják. Rövidesen a testület elé kerül a sporttelepre vonatkozó koncepció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!