Szentes és környéke

2019.08.08. 10:48

Új háziorvosa van Derekegyháznak, ahol felújítják az egészségházat és orvoslakást is építenek

Több mint nyolc éve ment nyug­­díjba Derekegyház házior­vosa, aki 35 éven keresztül gyógyította a helyi betegeket. Átadta a praxisát egy szegedi háziorvosnak, aki öt évig dolgozott a településen. Családi okok miatt azonban elköltöztek a Dunántúlra - tudtuk meg Szabó István derekegyházi polgármestertől.

Kovács Erika

– Utóbbi háziorvosunk 2016. szeptember 1-jén lemondott a praxistól, ami fél év múlva, 2017. március 1-jén „ránk szállt". Azóta az önkormányza­tunk működteti a praxist, tartós helyettesítéssel, amire a nyugalmazott háziorvosunkat kértük fel – magyarázta a településvezető.


Az önkormányzat folyamato­san keresett háziorvost, de nem igazán akadt senki. Most azonban jelentkezett egy fiatal szegedi orvos. A doktornő au­gusztus 1-jétől egyelőre helyettesítőként látja el a betegeket. Miután letette a szakvizsgáját, várhatóan decembertől már státuszban viszi tovább a praxist.

Az egészségház felújítása még augusztusban elkészül. FOTÓ: KOVÁCS ERIKA

Az egészségház felújítása még augusztusban elkészül. FOTÓ: KOVÁCS ERIKA

Az önkormányzat sok mindent tett azért, hogy vonzóvá te­­gye a körzetet.


– Az egészségházat TOP-os forrásból újítjuk fel. A munkálatok zöme már elkészült. Akik mostanában jártak a rendelőben, tapasztalhatták a körül­mé­nyek javulását. Az épületet szigeteltük, korszerűsítettük, a mozgáskorlátozottak számára feljáró is készül. Nyílászárókat is cseréltünk. Kívülről is megszépült az intézmény. Ebből a pályázati forrásból új eszközö­ket is vásároltunk, illetve a Ma­­gyar Falu programban is nyertünk 1,5 millió forintot ugyanerre a feladatra. Vagyis jelentősen javítottuk a gyógyítás feltételeit. A Magyar Falu program orvoslakás-építési pályázatán is nyertünk, így lakhatást is tudunk kínálni egy nálunk letelepedni kívánó orvosnak – tette hozzá Szabó István.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!