Szentes és környéke

2015.11.25. 19:59

Újra találkoznak a leégett szentesi gyermekotthon lakói

Az intézmény augusztus végén égett le.

Munkatársunktól

 – A tűz másnapján el kellett hagyni Szentest – szólt elérzékenyülten egy rendhagyó sajtótájékoztatón tegnap a szentesi gyermekotthon egykori lakója, Csehók Tibor. – Még a felnőttek is sírtak. Lehet, hogy közülünk néhány gyereknek volt konfliktusa a szomszédsággal, de nekünk mégis az volt az otthonunk. És bár néha marakodtunk, de szerettük egymást – mondta.


Az intézmény augusztus végén égett le (2015. augusztus 29.: Szénné égett a gyermekotthon tetőzete). Az ott élő gyerekeket öt településen helyezték el. December 5-én ismét együtt lehetnek, egy koncertet szervez nekik a Zenével a Rákos Gyermekekért Alapítvány. – Egy felhőtlen, ünnepi napot, illetve reményt szeretnénk adni a fiataloknak – mondta Seres Antal zenész.


– Mintha halódna az otthon felújításának terve – közölte Szentes polgármestere, [namelink name="Szirbik Imre"]. – A rendezvénnyel erre is igyekszünk ráirányítani a figyelmet. Az intézmény és a környék együttélése valóban nem volt konfliktusoktól mentes, de a tragédia hatására talán mindkét fél átértékeli a történteket, hiszen láttuk, mit lehet elveszíteni egy pillanat alatt – tette hozzá a városvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!