Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

100 millió forintos fejlesztés az idősekért: felújították a nagymágocsi gondozási központot

Közel 100 millió forintból újult meg a nagymágocsi Szociális Szolgáltató Központ épülete. A létesítményt újra birtokba vehették az idősek.
– Közel 50 éve, 1968-ban döntött úgy az akkori községi elöljáróság, hogy létrehozza az idősek klubját – beszélt a múltról Nagy Anikó, a Szociális Szolgáltató Központ vezetője. A felújított gondozási központot – helyben így nevezik – kedden adták át Nagymágocson.

– 1978-ban a házi segítségnyújtással bővült az idősellátás településünkön, majd a 80-as években jött létre a gondozási központ. 2015-től a gyermekjóléti feladatok és a tanyagondnoki szolgálat is hozzánk tartozik. Tavaly pedig az idősek demensellátásával bővült a feladatkörünk – sorolta az intézményvezető.

A munkálatok idején másik épületben működtek. Mindenki kíváncsi volt, hogy milyen lesz a felújított épület. Sajnos nem mindenki érte meg a visszaköltözést: az egyik ellátott különösen szerette volna látni, milyen lesz a központ. A családja a felújítás alatt elvitte szétnézni. Nagyon örült a látottaknak.
 
A megújult gondozási központ avatóünnepségén a helyi diákok adtak műsort az időseknek. Fotó: Kovács Erika

Szebellédi Endre polgármester hangsúlyozta, sokat elárul egy településről, ahogyan az idősekről gondoskodik.
– Igyekszünk mindent megtenni. A fejlesztéseknek még nem vagyunk a végén, de már látszanak az eddigi erőfeszítéseink. Ezt mutatja a mostani, közel 100 milliós intézményfelújításunk is. Kívül-belül megszépült az épület.

A polgármester azt is bejelentette, hogy szerdán egy 9 személyes kisbusszal gyarapszik az önkormányzat járműparkja, ami az idősek ellátását is szolgálja majd.

Farkas Sándor országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy Nagymágocs a Kastélyotthon révén az idősgondozásról is ismertté vált.

– A kormány komoly részt vállalt az időseket segítő intézmények felújításában, amelynek a térségben első példája a nagymágocsi fejlesztés – tette hozzá.
 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megvendégelte a szentesieket a Máltai Szeretetszolgálat

Megvendégelte a szentesieket a Máltai Szeretetszolgálat
Babgulyással kínálta a kevésbé tehetős embereket a Máltai Szeretetszolgálat szentesi csoportja. Tovább olvasom