Délmagyar logó

2019. 03. 26. kedd - Emánuel 6°C | 14°C Még több cikk.

129 millió bicikliútra

Szentes - 129 millió forint támogatást nyert Szentes a kerékpárút-hálózat fejlesztésére.
Az összeg a tervezett beruházás 90 százaléka, a fennmaradó részt az önkormányzatnak kell biztosítania. A bicikliút építése a jövő év elején kezdődhet meg a Kossuth utcán. A Széchenyi ligettől a Rákóczi utcai csomópontig vezet majd az új kerékpárút. A projekt része, hogy a Csongrádi úti Kurca-hidat kiszélesítik. A munkákat össze kell hangolni, mert a város korábban jelentős támogatást nyert a Kossuth utca felújítására: 815 méter hosszan újul majd meg az útburkolat, és két kereszteződést – a József Attila és a Mátyás király utcai csomópontot – is átépítenek.

Olvasóink írták

 • 8. KovácsPistike 2009. november 06. 21:37
  „6. hozzászólás studyfy 2009.11.01. 15:31
  "Ettől függetlenül én is remélem, hogy a pályázaton elnyert összeget reálisan és praktikusan használják fel."

  A Vásárhelyi úton én is megfordultam azóta, rendesen beszűkítették és elbaltázták az utat.
  Remélem, hogy nem ilyen beruházásokra gondoltál! :-)

  "40 centis kilátó épült 40 millióért Bodrogkeresztúron"
  http://index.hu/belfold/2009/10/04/40_centis_kilato_epult_40_millioert_bodrogkereszturon/
  "Az alpolgármester elismerte, hogy az építmény egy kicsit alacsony lett, de azt mondta, hogy a pénzből, csak ennyire futotta."
  "Egyébként pedig a hivatalban minden hivatalosan le van papírozva - szögezte le az alpolgármester."

  "10 tuskó 3,2 millióért":
  http://index.hu/belfold/2009/10/29/2_6_millios_unios_tamogatas_tiz_fatuskora/
  "Összesen 3,2 millió forintért épített uniós támogatásból kerékpáros pihenőhelyet, (eredeti projektcímén szolgáltatóházhoz kapcsolódó pihenőhelyet) Várgesztes önkormányzata. A helyi lakosok szemét azonban szúrja, hogy a milliós pihenőhely mindössze tíz, az árokparton leszórt - szaknyelven: telepített -, tuskóból áll. A polgármester szerint a beruházást nemrég ellenőrizték, és mindent rendben találtak."

  Várgesztesen egy másik pihenőhely beruházás is volt.
  A tóparti pihenőhely fejlesztése Várgesztesen
  Bruttó érték (Ft): 6 167 460,-
  Támogatási összeg (Ft): 5 000 000,-
  Nagyon pazar egy pihenőhely lehet 6 milláért! :-)”
 • 7. Marcsikaa 2009. november 02. 12:59
  „Edetleg ha a kerékpárút megépül, akkor változatlanul nem kell világitás, láthatósági mellény ? Szentesen nem divat a világitás, 5 kerékpárosból 2 van kivilágitva.”
 • 6. studyfy 2009. november 01. 15:31
  „gerbera, hozzászólásod első felével foglalkozom, mert a másodikban politizálsz és én azt nem szeretnék.
  Elég sokat kerékpározom naponta. Így sűrűn megfordulok a Vásárhelyi úton is és a Tescóhoz vezetőn is.
  Nekem semmi problémám sincs egyikkel sem. Az viszont valóban tény, hogy közlekedni az elvárható emberi viszonyok közepette kell. A Tescó felé ha gyalogos megy előttem, rácsengetek, ekkor az félrelép, én elmegyek mellette és megköszönöm. Nincs ebben semmi kivetni való. Arra szerintem a világon sehol nincs pénz, hogy mindenkinek - gyalogos, kerékpáros, gyerekkocsi, kutyasétáltató - külön sávot építsenek. A Vásárhelyi úthoz hasonló pedig sok helyen, nálunk jóval nagyobb és gazdagabb városokban - Debrecen, Hódmezővásárhely - is megtalálható. Ezek mind kényszer megoldások, de azért használhatók. Ettől függetlenül én is remélem, hogy a pályázaton elnyert összeget reálisan és praktikusan használják fel.”
 • 5. niemand 2009. október 31. 14:18
  „Szuper lenne, ha úgy valósulna meg, ahogy szabályos lenne!
  A legrosszabb eddigi megvalósulás szerintem, amikor a Vásárhelyi úton egy szerűen elvettek egy keskeny csíkot a az autóktól a kerékpárosoknak mindkét oldalon. Egy kerékpáros pont elfér rajta, de előzni már veszélyes. Esélyt látok erre a Kossuth utcán is, vagy ott a járdát csonkítják meg?
  A Tescohoz vezető csíkocska kicsit igaz szélesebb, csak kérdés járda, vagy bicikli út féle, vagy "szentesi módra 2:1-ben"?
  Szabályos kerékpár utak nagyon kellenek, elvégre sport város vagyunk, de egyre szegényebbek is, amikor talán kerékpárra még telik.
  Remélhetőleg ez nem választás előtti mézes madzag! Kár lenne bepiszkítani ezzel a bicikliutakat.”
 • 4. gerbera 2009. október 29. 14:13
  „Szentesen a kerékpár utak olyan összepuffantott "alkotások",főútvonalak egy sávjának szélessége kellene ,hogy legyen.Tescohoz vezetett kerékpárútnak nevezett járdára sűrítették össze a gyalogosokat, gyerekkocsi tolókat ,kerékpárosokat, villany-kerékpárosokak, kutya sétáltatókat.Szoci módra .
  Nagy tervek választás előtt,hogy is szól a,, Zorán-Sohase higgyetek a szemeteknek,,igy valahogy"elme villog dől a szöveg ,szemedbe küldi a fényt és igy lesz a fejben sötét",hallod tapsot, újra bedőlsz,tapsra vár,ha becsapott már.”
 • 3. KolompárRómeó 2009. október 28. 12:52
  „Felháborító! Ebből pont kijött volna egy önkielégítés!”
 • 2. osszeomlas 2009. október 28. 11:48
  „Igen, szép lenne ha arra fordítanák, és nem úgy mint eddig. Ugye tudjátok, hogy a szentesi kerékpárutak 20 cm-rel keskenyebbek a szabványnál? Hoppá-hoppá tán kispórolták abból is, ebből miért nincs hír?”
 • 1. csillagpor 2009. október 28. 08:28
  „Ez szép lenne - ha tényleg arra költenék, amire adták. Nézzünk szét a városban hány km RENDES kerékpárút van? A mostaniak többsége erőltetetten kialakított - lásd Vásárhelyi út - a pénz szépen odalett, a kerékpárosok meg igencsak veszélyes közegben kell tekerjenek. Mi lenne, ha egyszer a városban az összes erre a célra elnyert pénzt arra fordítanák amire elnyerték- jattok és egyebek nélkül?????”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újra tárgyalnak a kalandparkról

Harmadszor is nekifut a kalandparkprojekt előkészítésének a szentesi képviselő-testület: október 30-án újra zárt ülésen tárgyalnak a 2,5 milliárdos beruházásról. Tovább olvasom