Délmagyar logó

2019. 05. 23. csütörtök - Dezső Még több cikk.

205 milliót nyertek közművelődésre

Szentes - Összesen 205 millió forint támogatáshoz jutott Szentes és Csongrád több közművelődési intézménye. A pályázaton nyert pénz egy részéből hátrányos helyzetű felnőttek számára indulnak képzési programok.
Külön-külön és együtt is jól írnak pályázatot a szentesi és a csongrádi közművelődési intézmények: három beadványukkal összesen 205 millió forint támogatást nyertek, ráadásul önerőt sem kell felmutatniuk programjaik megvalósításához. A csongrádi, a szentesi, a makói, a maroslelei és a felgyői könyvtár közös pályázata 69 milliót hozott a konyhára. Ebből az összegből mindegyik intézményben informatikai fejlesztést hajtanak végre, közös katalógust hoznak létre, és a fogyatékkal élők – elsősorban vakok és gyengén látók – részére speciális eszközöket szereznek be.

A másik két nyertes program a munkába állást szolgálja. A csongrádi művelődési központ 41,5 millió forintból olyan képzést indít, amely segítheti a térségben élő hátrányos helyzetűek elhelyezkedését. Arról, hogy milyen képzést hirdetnek, még nem döntöttek Csongrádon. Szentesen viszont biztos, hogy nyelv- és fazekastanfolyamot, valamint ECDL számítógépes képzést indítanak szintén hátrányos helyzetű, főként 25 és 45 év közötti felnőttek részére. Még két másik tanfolyam is indul az összesen 95 milliós támogatásból, de hogy milyen területre képeznek hozzáértőket, az egyelőre képlékeny. Minden képzésben 30-30 fő vehet majd részt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Három hét múlva hazaengedik Larát

Szentes - Három hét múlva hazamehet Szegvárra a szívtranszplantáción átesett Bóta Lara Szonja. A nemsokára második szülinapját ünneplő kislánynak és édesanyjának még két hétig gyűjtjük az adományokat. Tovább olvasom