Délmagyar logó

2019. 02. 21. csütörtök - Eleonóra 0°C | 12°C Még több cikk.

35 éves hagyomány szakadt meg: Mezőhegyesen kezdik a szezont a fogatok, nem Fábiánsebestyénen

Megszakad a 35 éves hagyomány, idén már nem Fábiánsebestyénben rendezik az évadnyitó fogatversenyt. Mezőhegyes megérdemel egy esélyt, ott is hagyományt szeretnének teremteni - mondta Farkas Sándor országgyűlési képviselő, a ménesbirtok kormánybiztosa.
– Inkább úgy fogalmaznék: kap egy esélyt Mezőhegyes – mondta lapunk érdeklődésére Farkas Sándor országgyűlési képviselő. Az interneten akadtunk rá az információra, miszerint a több mint három évtizedes múlttal bíró fábiánsebestyéni nemzetközi lovasversenyt idén már a Békés megyei településen rendezik.

A Facebookon olvasható hozzászólásokból kiderül, a helyiek közül van, aki örül ennek, mások sajnálják, hogy most már nem az ő falujuk nevét fűzik majd a megmérettetéshez.

Tavaly ünnepelte 35. „születésnapját" a Fábiánsebestyéni Lovasnapok, azon belül a nemzetközi fogathajtó verseny, amelynek a Kinizsi Park adott otthont.
A fábiánsebestyéni verseny. Archív fotó: fogatverseny.hu/Vida-Szűcs István
A fábiánsebestyéni verseny. Archív fotó: fogatverseny.hu/Vida-Szűcs István
A hagyományosan április végén, május elején tartott idénynyitó, hazai rendezésű nemzetközi szabadtéri program a világ legnevesebb hajtóit, illetve nézők ezreit vonzotta a faluba. Farkas Sándor – aki 2016 óta a Mezőhegyesi Állami Ménesbirtok újjászervezésének koordinálásáért felelős kormánybiztos – szerint a ménesbirtokon jobbak a feltételek, ott vannak a lovak, hagyományt szeretnének teremteni.

Fábiánsebestyénben továbbra is rendeznek majd lovas eseményeket – erősítette meg. Az idei versenyt még a Csongrád megyei faluba hirdették, de a póni és nagyló egyes, kettes és négyes fogatok végül Békés megyében mérik össze felkészültségüket április 27-étől.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kicserélik Szentesen a menthetetlen fákat, és új virágágyások, nagyobb tűrőképességű növények lesznek a városban

Kicserélik Szentesen a menthetetlen fákat, és új virágágyások, nagyobb tűrőképességű növények lesznek a városban
Sok fáról kiderült a 3D-s felmérés után, hogy olyan, mint egy kályhacső: már csak a kérge van meg. A fákra különböző színű jelzések kerültek annak megfelelően, milyen kezelés, vagy ha menthetetlen, vágás vár rá. Tovább olvasom