Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 11°C Még több cikk.

38 kilót fogyott a szentesi sörkirály

Szentes - Egy év alatt új étrenddel és sportolással 143-ról 105 kilóra fogyott a 33 éves, szentesi Kánvási József. A Szárnyas napok korábbi négyszeres sörkirálya nem áll meg, szeretne 100 kiló alá menni, utoljára nyolcadikos korában kezdődött 9-essel a súlya.
– Tavaly augusztus volt a fordulópont, akkor költöztem el otthonról, teljesen független életet kezdtem. Elhatároztam, lefogyok – mondta a szentesi Kánvási József (33), aki alig egy éve 143 kiló volt, most 105. Azzal folytatta: nem szerelem motiválta, nem beteg, egyszerűen figyel arra, mit eszik.

Ilyen volt. Fotók: Vidovics Ferenc
Ilyen volt. Fotók: Vidovics Ferenc

– Igyekszem minél kevesebb szénhidrátot vinni a szervezetembe. A legfontosabb a sonkás felvágott, azt semmiért sem hagynám el. A kenyeret nehéz pótolni, karalábé, paprika és alma jöhet szóba, utóbbit nagyon szeretem és rengeteget fogyasztok belőle – vázolta étrendjét Kánvási, aki elárulta: nem sanyargatja magát, a hétvégi, vasárnapi ebédről, amit az édesanyja főz, nem mond le. A visszafogott étkezés azonban nem lett volna elég a kilók leadásához, ősztől rendszeresen kerékpározik.

– Az egyik délután felültem a biciklimre, és elkezdtem a város körül kerekezni, pillanatok alatt összejött 55 kilométer, úgy, hogy el sem fáradtam. Ezt többször megismételtem, és már dolgozni is biciklivel megyek, ez naponta tuti 8-9 kilométer. Azóta rákaptam a kerékpározásra, megtettem már a Szentes–Szeged és a Szentes–Tiszakécske távot oda-vissza, általában munka után, egy délután alatt teljesítve a 120 kilométert. A leghosszabb etap a mostani paksi volt – a Gastroblues Fesztiválra mentünk a barátokkal –, nagyjából 150 kilométert tekertem, csak oda.

Ilyen lett. Kánvási József 38 kilót adott le.
Ilyen lett. Kánvási József 38 kilót adott le.

Kánvási Józsit sokan sörkirályként – négyszer nyerte meg a Szárnyas napok vetélkedését, vagyis a 2 korsó sört ő itta meg a legrövidebb idő alatt – ismerték meg, hatalmas pocakkal. Idén megfosztották trónjától, igaz, a tekintélyes sörhas is eltűnt.

– Kevesebb sört iszom, mint korábban, de nem szoktam le róla, mert szeretem. A célom azonban az, hogy a testsúlyom újra 9-essel kezdődjön. Utoljára nyolcadikos koromban történt ez meg, akkor léptem át a 100-as határt, és azóta csak híztam. Ha 100 kiló alá megyek, akkor sem függesztem fel ezt az életmódot, mert fél év alatt visszajönne az „elhagyott" 40 kiló – tette hozzá Kánvási.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem a migránsok miatt nyitnak fertőzőosztályt Szentesen

Nem a bevándorlók miatt nyitnak fertőzőosztályt a szentesi Dr. Bugyi István Kórházban – tudtuk meg az intézménytől. Tovább olvasom