Délmagyar logó

2019. 03. 22. péntek - Beáta, Izolda 1°C | 17°C Még több cikk.

500 milliós beruházás Szentesen

Szentes - Őszig nyolc szentesi közintézményben állnak át termálvizes távfűtésre – hangzott el a megyeházán tartott szerdai sajtótájékoztatón.
Szirbik Imre polgármester elmondta, a norvég alap révén megvalósuló fejlesztés 10 épületet érint, mindegyiknél új hőszigetelést kap a homlokzat meg a födém, illetve a külső nyílászárókat is kicserélik. A program része még az épületgépészeti rendszerek teljes felújítása és cseréje. Minderre 540 millió forint támogatást nyert az önkormányzat, amit 96 milliós önrésszel kell kiegészíteni. Utóbbit a város hitelből fedezi, szakértői számítások szerint a ráfordítás 3–5 éven belül megtérül. A vezetékrendszert úgy bővítik, hogy később újabb közintézmények, így a Boross-szakközépiskola, az ifjúsági ház és a parkerdő otthon is csatlakozhasson a termálvizes fűtéshez, amelyre tavaly csak 12 napon kellett rásegíteni gázzal. Új termálkutat nem kell fúrnia a városnak, a meglévő kapacitás elegendő a kibővített hálózat működtetéséhez.

Olvasóink írták

  • 3. medvejanos 2010. február 05. 13:35
    „Az én nézeteim láttán amit tudok. Pollák, Zsoldos, Klauzál ezeket az intézményeket már látják el a szigeteléssel és ablakcserével. Gondolom akkor a termálos fűtés is megvalósul ezen helyeken. Az intézmények ezzel évente milliókat spórolhatnak. Egy-egy fűtési idény alatt egy épületben 2-10 millió forint között van a fűtési díj ha jól tudom.”
  • 2. greghouse 2010. február 04. 14:48
    „Konkrétumokat:melyik épületek lesznek a szerencsések?”
  • 1. KolompárRómeó 2010. február 03. 17:58
    „A termálvíz nem távhő. Idióta cím.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

3 milliárdért verseng a szentesi kórház

A műtőtömb mellé egy 109 ágyas hotelszárnyat is építhet a szentesi kórház abból a 3 milliárd forintos pályázati forrásból, amely egy friss miniszteri döntésnek köszönhetően vált elérhetővé. Tovább olvasom