Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

50 milliót kapott a Petőfi Szálló beruházója

Szentes - Egy hiányzó dokumentum borzolta a kedélyeket a szentesi képviselő-testület pénteki ülésén.
A grémium még novemberben döntött arról, hogy beszámolót kér a szentesi kórház helyzetéről az intézményvezetéstől. Februárra kérték – nem érkezett meg. A városházára kedden futott be az értesítés, hogy a megyei közgyűlés elnöke egyéb elfoglaltságai miatt nem tudta áttanulmányozni az anyagot, ezért a megyei főjegyző arra utasította Baráth Lajos főigazgatót, ne továbbítsa a beszámolót. Szirbik Imre polgármester erről azt mondta: arra még nem volt példa, hogy a hiteles tájékoztatást megtiltsák egy intézményvezetőnek.

Ezután Farkas Sándor is szót kért. A Fidesz országgyűlésiképviselő-jelöltje úgy fogalmazott, nem feloldhatatlan a helyzet, csupán némelyek politikai tőkét akarnak kovácsolni belőle. Hozzátette, lesz beszámoló, amint a megyei vezetés jóváhagyta az anyagot. Szocialista vetélytársa, Móra József azt kérdezte, mi az, amit nem tudhatnak meg a szentesiek a kórházzal kapcsolatban.

A hangos polémiát csönd követte, amikor a Petőfi Szálló felújításáról szóló előterjesztés került a képviselők elé. Elhangzott, hogy a város és a Pendola Kft. közös cégébe akkor apportálják be a jelenleg önkormányzati tulajdonban lévő ingatlant, ha a pesti társaság hitelkérelmét pozitívan bírálják el. A többség elfogadta a pénzügyi bizottság módosító javaslatát, hogy Szentes tagi kölcsönként legfeljebb 50 millió forintot hitelez a projektcégnek, és maximum 6 hónapra. Úgy tudjuk, hogy a beruházó és a kiviteli tervek elkészítésében érdekelt építészstúdió is hajlandó arra, hogy a 3 milliárd forintos forrás előteremtéséig egyenlő arányban megelőlegezze a dokumentáció 150-200 millió forintra becsült költségének fennmaradó részét.

Olvasóink írták

 • 3. kuplungclan 2010. március 30. 07:38
  „Tisztelt képviselő testület. Én nem kaphatnék egy pár milliót ? Cserébe bármit megigérek." Haljak meg "”
 • 2. medvejanos 2010. március 27. 18:06
  „Mondjuk teljesen alaptalan összehasonlítás.
  A kenyér ne legyen ingyenes meg a tej?”
 • 1. csillagpor 2010. március 27. 17:44
  „Na tessék!!! Hát van itt pénz ebben a városban-ugye?? 200 milla se perc alatt - a szemétszállításra meg szinte semmi, majd fizetnek a városlakók a jól megemelt szolgáltatási díjért, igaz? FELHÁBORÍTÓ!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

108 kilométer ingázás - Evelinért

Hónapok óta nem fizetik a szülők a számlákat, hogy a gyógyíthatatlan betegségben szenvedő lányukat, Evelint nap mint nap egy vásárhelyi iskolába hordhassák. Tovább olvasom