Délmagyar logó

2019. 03. 22. péntek - Beáta, Izolda 1°C | 17°C Még több cikk.

A belvárossal együtt újul meg a játszótér

Újjáépül a Micimackó játszótér a szentesi belvárosban: ezért vitték el a játékokat néhány hétre a városellátó intézmény munkatársai. Az átalakításhoz pályázati pénzt nyert a város.
A játékokat felújítva hozzák vissza a térre. Fotó: Blahó Gabriella
A szórakoztató központ, a Fridrich fényirda és az ortodox templom által határolt területen korábban a szentesi gyerekek nagy örömére megépült a Micimackó játszótér, mely valóban látogatott volt. A városban sokan szomorúan látták, hogy a játékok a minap eltűntek, és csak a tábla hirdeti: ezelőtt ott voltak.

– Az önkormányzat átépíti a belvárosnak ezt a részét, ezért átmenetileg vittük csak el a játékokat a térről – közölte Baloghné Berezvai Csilla. A városi főkertésztől megtudtuk, hogy amint a társasház-építkezés befejeződik, folytatódik a tér átalakítása: a területen feltörik a régi gyepet és újat telepítenek, a már meglévő fák mellé pedig gömbhársakat ültetnek. A játszótéren most is látszanak a kitaposott gyalogösvények – ezek nyomvonalán épül meg a díszburkolatú járda. A Micimackó játszótér néhány méterrel közelebb lesz a földhivatal épületéhez, mint ahogy korábban volt. A városi diákpince közelében, a társasház és a fényirda által védett területen kapnak majd helyet a felújított játékok. Mint megtudtuk, a gyermekbarát alkalmatosságokat nagyon szigorú szabályok szerint lehet csak a közterekre kitenni, figyelemmel kell lenni például az úgynevezett esési térre. Ez azt jelenti, hogy bizonyos távolságon belül a mászókához vagy a hintához nem lehet járda vagy fal, nehogy megüsse magát a gyermek.

– A tér átalakítása pályázati forrásból valósul meg, várhatóan egymillió forintot költünk erre – mondta a főkertész. A pénzből futja majd úgynevezett kiemelt virágágyások telepítésére is. A városháza műszaki osztályán dolgozók úgy tervezik, hogy a belvárosnak ez a része védett hely lesz a zsongó hangulatú gyalogos utcák között, ahol nem kívánatos a gépkocsiforgalom.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rendhagyó koncert lesz Szentesen

White-party néven szervez estet a szentesi Karahana zenekar: április elsején a felújított megyeházán… Tovább olvasom