Délmagyar logó

2019. 04. 23. kedd - Béla Még több cikk.

A család kutyái támadtak a nénire Szegváron - a staffordshire terrierek korábban soha nem bántottak senkit

Megírtuk: súlyosan megharapott egy idős asszonyt Szegváron a család három kutyája. A néni elvesztette az egyensúlyát, ráesett az egyik staffordshire terrierre. Lehet, hogy ezt vették fenyegetésnek az egyébként békés természetű ebek.
– Mamám kint volt az utcán, beszélgetett a szomszédokkal. Ahogy visszajött az udvarra, megsimogatta a kutyákat. Mamának több időskorhoz kapcsolódó betegsége van. Valószínűleg megszédülhetett, és ráesett az egyik kutyára. Lehet, hogy ezt vették támadásnak, ezért támadták meg – mondta az staffordshire gazdája, a megharapott asszony unokája lapunknak. Portálunkra tegnap került fel a hír: harci kutyák támadtak egy nagymamára Szegváron, mentőhelikopterrel szállították a szegedi klinikára.

A férfit nagyon bántja a tragédia. Nem volt otthon a támadáskor. A húga próbálta leszedni a megvadult kutyákat a nagymamáról. A szomszédok hívták ki a mentőket és a rendőröket, akik 6 perccel később már a helyszínen voltak. Átugrottak a kerítésen, és leszedték a kutyákat a néniről.
 
A három kutya közül talán Hérosz érzi leginkább, hogy nagyon rosszat tettek a mamával. Fotó: Kovács Erika
A három kutya közül talán Hérosz érzi leginkább, hogy nagyon rosszat tettek a mamával. Fotó: Kovács Erika
A fiatal felnőtt testvérpár elvesztette a szüleit. A nagyszülőkkel élnek együtt. Az amerikai staffordshire terrierek kiskutyaként kerültek hozzájuk. A nő is jól ismerte és szerette is őket. Az unoka elmondása szerint volt, hogy máskor is elesett a néni. A kutyák olyankor mindig odafutottak hozzá, és a maguk módján próbáltak segíteni, hogy felálljon. Soha nem bántották.

Hérosz, Maja és Pici, a három kutya 3, 2 és 1 éves. A két szuka ottjártunkkor a kennelben volt. Hérosz, a legidősebb pedig külön, egy elkerített részen. Amikor megpróbálták leszedni őket az asszonyról, valaki megsebesítette egy vasrúddal a kan kutya hátát. Mindegyik staffordshire-ön látszott, de különösen Héroszon, hogy a maguk módján tudják, valami nagyon rosszat tettek.
 
A két nőstény kutya most kennelben van. Korábban soha nem tettek ilyen szörnyű dolgot. Fotó: Kovács Erika
A két nőstény kutya most kennelben van. Korábban soha nem tettek ilyen szörnyű dolgot. Fotó: Kovács Erika
– A rendőrök szerint egyből a helyükre mentek, ahogy rájuk szóltak. Hérosz járt kutyaiskolába, a két szukát nem tudtam vinni, mert itt helyben megszűnt a kutyasuli, Szentesre pedig nem volt időm áthordani őket. De sokat foglalkoztam velük is.

A férfi elmondta, járt náluk a hatósági állatorvos, megnézte a kutyákat, ő mondta, hogy egyelőre legyenek a kennelben.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vizsgálatot indított az eset körülményeinek tisztázására.


 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Holland ajándékparadicsom áll a fábiáni kertészet előtt

Holland ajándékparadicsom áll a fábiáni kertészet előtt
Az óriási paradicsomot Fábiánsebestyén határában, a Szentes felé vezető út mentén, az Agro-Fol 2003… Tovább olvasom