Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella 0°C | 5°C Még több cikk.

A fedett uszoda csak terv Szentesen

Szentes - A panelprogram keretében több mint 600 lakás támogatásáról döntöttek, és szó esett a tervezett fedett uszodáról is.
Százszázalékos önkormányzati tulajdonú, nonprofit gazdasági társaságot hoz létre a város a ligeti uszoda, az ottani üdülőterület és a teniszpálya üzemeltetésére. A szentesi képviselő-testület tegnap délután tartott rendkívüli ülésén a kft. alapító okiratát egyelőre munkaanyagnak tekintették, a cég ügyvezetői igazgatói állására ugyanakkor kiírják a pályázatot az elfogadott határozat szerint. Eddig költségvetési intézmény volt a strandfürdő, a januári átalakítással azonban megszűnik a dolgozók közalkalmazotti státusa, így hátrányosabb helyzetbe kerülhetnek.

A szabad demokrata Pásztor Antal ennek kapcsán azt feszegette, hogy az előterjesztésben szereplő „humánus megoldás" pontosan mit jelent az intézmény munkatársait illetően. Szirbik Imre polgármester elmondta: személyre szólóan keresik a megoldást minden dolgozó esetében, senkit sem küldenek el egyik napról a másikra. A fideszes Kozák János a tervezett fedett uszodáról úgy nyilatkozott, hogy „nesze semmi, fogd meg jól". Ezzel arra utalt, hogy nem történt lényeges előrelépés a témában.

A polgármester kifejtette: első körben formai ok miatt kiesett a fedett uszoda felépítésére beadott pályázat, mivel ott nincs olyan szolgáltatás, amelyet az OEP befogad. Ezért kérte vissza a város a megyétől a kórház részlegeként működő Ady Endre utcai gyógyfürdőt. Ám a megyei közgyűlés fideszes többsége nem szavazta meg. Az MSZP-s frakcióvezető, Baranyi Imre arra kapacitálta Kozákot: lobbizzon a megyei közgyűlés szentesi fideszes tagjainál, hogy adják át a városnak a termálfürdőt. Akkor ugyanis nagyobb eséllyel nyújthatják be ismét a pályázatot a fedett uszoda megvalósítására.

Elfogadta a testület a panelprogram folytatását, amelynek keretében újabb mintegy 600 lakás energiamegtakarítást eredményező felújítására nyílhat lehetőség. A lakásügyi bizottság fideszes elnöke, Gyenes Ágota a projekttel kapcsolatban úgy fogalmazott: Szentes úttörőmunkát végez azzal, hogy a gyermekes családokat és a nyugdíjasokat további kedvezményekkel támogatja. Baranyi megtérülő beruházásnak nevezte a programot, amelynek eredményeként 25-30 százalékos megtakarítás érhető el lakásonként. Nem szólva a másik hozadékról, hogy tovább szépül a város.

Olvasóink írták

  • 1. kertvárosi 2008. augusztus 16. 12:29
    „A házunk nevében is köszönjük a hozzájárulást,a korszerűsitéshez.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tarlótűz Kajánújfalunál: 2-300 hektáros terület égett le

Kajánújfalu, Eperjes - Még ég, de már nem terjed tovább a tűz a Csongrád megyei Kajánújfalu és… Tovább olvasom