Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

A felnőttek újraélesztettek, a gyerekek macit gyógyítottak - Szétnézhettünk a szentesi mentőállomáson

- Miért akarsz rendőrautót rajzolni? Mentőségen vagyunk! - ezekkel a szavakkal feddte egy óvodás a kis barátját a szentesi mentőállomáson.
Nyílt napot tartottak, az Országos Mentőszolgálat 70. születésnapját ünnepelték, csütörtökön reggeltől délutánig bárki bemehetett, hogy egy kis kóstolót kapjon a munkájukból.
Szétnézhetünk a szentesi mentőállomáson - Galéria


A rajzoláson és színezésen kívül számos érdekes programot szerveztek az érdeklődőknek. Családok kisebb-nagyobb gyermekkel, csoportok érkeztek a Sima Ferenc utcai állomásra. A felnőttek és a nagyobb iskolások hasznos tudásra tehettek szert, például alapszinten megtanulhatták az újraélesztést. A legkisebbeknek természetesen az volt a legnagyobb élmény, hogy beülhettek a járművekbe. Faur Tifani szerint, bár korábban soha nem volt hasonlóban része, ez egyáltalán nem volt félelmetes. – Én már ültem mentőben, ilyennel vittek, amikor eltört a lábam – osztotta meg a tapasztalatát Dávid Kornél. A gyógyítást macikon gyakorolhatták az ovisok, fáslival tekerték be a problémás testrészeket. – Most már sokkal jobb, nem fáj neki – nyugtázta a munka végeztével Sárai Miléna.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szennyvízberuházás: az önkormányzat osztaná a megmaradt pénzt, de nincs listája - 9 millió visszajár a mágocsiaknak

Kilencmillió forintot osztana szét a nagymágocsi önkormányzat a szennyvízberuházásba beszállt nagymágocsiaknak, de nem tudják, pontosan kiket illet az összeg. Tovább olvasom