Délmagyar logó

2019. 07. 22. hétfő - Magdolna 21°C | 31°C Még több cikk.

A fűnyíró traktort is beizzították a tompaháti gyermeknapon - fotógaléria

Derekegyház külterületén, a tompaháti lovas pályán nagyszabású családi- és gyermeknapot rendeztek szombaton.
 - Nyolc évvel ezelőtt rendeztük meg az első családi- és gyermeknapot Tompaháton, a nagysikerű, '80-as évekbeli rendezvények hagyományaira építve - mondta Varga Zsolt, Derekegyház alpolgármestere, a tompaháti családi és gyermeknap főszervezője.
 
- Úgy döntöttünk, hogy felelevenítjük a hagyományokat. Jó barátságban vagyunk a közeli Kéktói Ménessel, jöttek segíteni az első hívó szóra, akárcsak a hatóságok - ők is partnereink lettek a mai napig is. Így kezdődött. A programokat úgy alakítottuk, hogy az egész család jól érezze magát - említette meg az alpolgármester.
Gyermeknap Tompaháton - GALÉRIA. Fotó: Kovács Erika
Hozzátette, számos támogatójuk akadt, ezért a program résztvevői ingyen kaptak kürtős kalácsot, krumpli chips-et, palacsintát. Négy bográcsban főtt a paprikás krumpli, amivel ugyancsak megvendégelték a Tompahátra látogatókat.

Szentesről ingyenes buszjárat is indult a Derekegyházhoz tartozó településrészre, amit sokan igénybe vettek.
 
A családi- és gyereknap egyik legnépszerűbb része az Állati jó akadály-verseny volt, amire nagyon sok csapat nevezett. Nyúlpakolásban, malacvitelben, lasszózásban, karikás ostorozásban és lovaglásban is jeleskedtek a jelentkezők. A tompaháti rendezvényen fűnyíró-traktorral is versenyeztek a gyerekek és a felnőttek is. Volt lovaglás, lovaskocsikázás, falmászás, trambulin és ugrálóvár, és persze az arcfestés sem maradhatott el. A rendőrség is jelen volt, náluk teszteket is lehetett kitölteni, amiért ajándék járt.
 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Díjat alapított a jubiláló szentesi gimnázium

Díjat alapított a jubiláló szentesi gimnázium
Fennállásának 160. évfordulója alkalmából új elismerést hozott létre a szentesi Horváth Mihály… Tovább olvasom