Délmagyar logó

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

A Kiss Bálintban is menő a menza - Csisztu Zsuzsa és Vincze Ottó tartott előadást Szentesen a gyerekeknek

Két egykori sikeres sportoló, Csisztu Zsuzsa és Vincze Ottó tartott előadást az egészséges életmódról a szentesi általános iskolában.
A Kiss Bálint Református Általános Iskola 20 millió forintot nyert a Menő Menza pályázaton, ennek részeként érkezett az iskolába Csisztu Zsuzsa magyar tornászbajnoknő, televíziós műsorvezető és Vincze Ottó válogatott labdarúgó, szakkommentátor. A szemléletformáló előadáson a két egykori kiváló sportoló saját történetein keresztül hívta fel a gyerekek figyelmét az egészséges táplálkozásra, a személyes felelősségvállalásra és az idegennyelv-tanulásra.

Elhangzott, az Európai Unióban mi, magyarok sportolunk a legkevesebbet, arányaiban nálunk él a legtöbb elhízott ember és a legtöbb elhízott iskolás is. Ezért is kell fiatalkorban elkezdeni a szemléletformálást. Vincze Ottó kiemelte, a boldog, teljes élet alapja az egészség, ehhez pedig szükséges a sport és a mozgás, az egészséges táplálkozás és a stresszmentes élet.
 

Példaképek. Csisztu Zsuzsa és Vincze Ottó személyes történetekkel hívta fel a figyelmet az egészséges életmód fontosságára. Fotó: Majzik Attila
Példaképek. Csisztu Zsuzsa és Vincze Ottó személyes történetekkel hívta fel a figyelmet az egészséges életmód fontosságára. Fotó: Majzik Attila

Csisztu Zsuzsa az egészségtelen ételek és italok veszélyeire hívta fel a figyelmet. Az egykori tornászbajnok lapunknak elmondta, otthon is szem előtt tartják a tudatos táplálkozást.
 

– Piacon vásárolunk, nem tartunk otthon félkész termékeket, és kerüljük a gyorséttermi ételeket és a cukros üdítőket. A gyerekeinket is arra neveljük, hogy minél több nyers zöldséget és gyümölcsöt egyenek

– vallja Csisztu Zsuzsa.

A szemléletformáló előadás a Menő Menza pályázat része volt, de emellett más téren is profitált ebből az iskola és a diákok, mondta el lapunknak Karikó-Tóth Tibor igazgató.

– A pályázat biztosította forrásból teljesen felújítottuk az ebédlőnket és a technikaterem főzőkonyháját, valamint eszközöket is vásároltunk a tankertünkhöz.

A gyerekek emellett négyszer utazhattak el Budapestre, ott előadásokat hallgattak az egészséges táplálkozásról. A program kezdetén, idén januárban egy felmérést is végeztünk négyszáz tanuló részvételével, ezt jövő januárban megismételjük, hogy kiderüljön, hogyan változtak a táplálkozási szokásaik - beszélt a pályázat részleteiről az igazgató.
 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több napra Szentesen tartanák a turistákat

Több napra Szentesen tartanák a turistákat
A Szentesi Vendégszeretet Egyesület szervezésében rendezték meg a III. Turisztikai Konferenciát. A… Tovább olvasom