Délmagyar logó

2019. 06. 27. csütörtök - László 20°C | 33°C Még több cikk.

A kreativitást akarja előcsalogatni a szentesi múzeum - ˝Omegásan˝ gondolkodó gyerekek rajzait zsűrizi Kóbor János

Szentes - A Gyöngyhajú lány kiállításhoz kapcsolódva Omega-Mega címmel hirdet alkotói pályázatot a szentesi múzeum. A beérkezett műveket Beke Mari mellett Kóbor János is zsűrizi majd.
A még nem Omega-rajongókat célozza a Koszta József Múzeum új akciója, elsősorban gyermekeknek szól alkotói pályázatot tett közzé az intézmény. Minden olyan művet várnak, amit egy szabadon választott Omega dal inspirált. Pályázni a vizualitás bármely eszközével lehet 6 és 100 éves kor között. A beérkezett műveket négy kategóriába sorolják, a 6 és 10, a 10 és 14, illetve a 14 és 18 év közötti korcsoportok mellett várják a 18 éven felüliek alkotásait is.
Beindulhat a kreativitás. Beke Mari és Farkas László várja az Omega-slágerek által ihletett alkotásokat. Fotó: Majzik Attila
Beindulhat a kreativitás. Beke Mari és Farkas László várja az Omega-slágerek által ihletett alkotásokat. Fotó: Majzik Attila
A pályázat sajtótájékoztatóján megtudtuk, a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ fő támogatóként százezer forintot ajánlott fel az első három helyezett számára, emellett korcsoportonként Kóbor János által dedikált oklevélre, értékes jutalmakra, valamint további kreatív alapanyagok vásárlására beváltható kuponokra számíthatnak a díjazottak.

- Reméljük, hogy „mega-mennyiségű" alkotás érkezik majd hozzánk. A beküldött pályamunkákból áprilisban kiállítást is szervezünk a Megyeháza aulájában vagy a Tokácsli Galériában - árulta el Beke Mari, a múzeum művészet- és múzeumpedagógusa.
Fotó: Majzik Attila
Farkas László Róbert elmondta, a kreativitást és az érzékenységet akarják előcsalogatni a pályázókból. - Az indulókra bízzuk, mi jut eszükbe egy-egy Omega-dalról. Remélhetőleg több ezer gyerek fog „omegásan" gondolkodni a következő hónapokban - fogalmazott a múzeum igazgatója.

Az alkotások beadási határideje március 15., a beérkezett műveket Beke Mari múzeumpedagógus mellett Kóbor János, a legendás együttes frontembere fogja zsűrizni.

A május végéig látható Omega kiállítás egyébként már több ezer embert vonzott az ország minden tájáról, az ötezredik látogatót december közepén köszöntötték a múzeumban.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szentesi Ledó Ferenc lett Az Év Agrárembere

A szentesi Ledó Ferenc lett Az Év Agrárembere
Ledó Ferencet választotta a szakmai zsűri Az Év Agráremberének. A 10 kategóriagyőztes közül titkos… Tovább olvasom