Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

A legkisebbek is az kultúrát ünnepelték Szentesen - Versekkel készültek az óvodások

Kicsúfolták az álomszuszék kiskakast, akinek szégyenszemre ébresztőórát kellett vásárolnia, hogy időben keljen - így sikerült végre kakashoz méltóan felkukorékolni a baromfiudvar népét.
Kicsúfolták az álomszuszék kiskakast, akinek szégyenszemre ébresztőórát kellett vásárolnia, hogy időben keljen – így sikerült végre kakashoz méltóan felkukorékolni a baromfiudvar népét.

Ezt a tanulságos történetet pénteken az óvodásoknak szervezett szentesi vers- és mesemondó délutánon ismerhettük meg. Az Árpád Szabadidős Sportklub évek óta megszervezi a kultúra napja alkalmából a legkisebbek találkozóját. A kultúra fontosságát pedig úgy igyekezett elmagyarázni a gyerekeknek a zsűri egyik tagja: az olyan, mint egy virág, amely annál szebb lesz, minél több verset és mesét mond egy kisgyerek.
A legkisebbek is az kultúrát ünnepelték Szentesen - Versekkel készültek az óvodások - Galéria

Hol izgulva, hol rutinos bátorsággal adták elő a gyerekek a műveket. Fésüs Éva, Osváth Erzsébet, Bartos Erika versei, népmesék kacagtatták a hallgatóságot. A Rákóczi utcai oviból egy duóval leptek meg mindenkit. Később személyesen kérdeztük meg Oláh Miklós Gergőt és Bajnóczi Nórát, honnan az ötlet, hogy együtt mondják Weöres Sándor Bóbitáját. – Mert mi szerelmesek vagyunk – magyarázta a kicsi lovag. Valóban elválaszthatatlanok, már a házat is kinézték, ahol felnőttkorukban laknak majd, nevettek a felnőttek.

Mindenki ügyes volt, ezért helyezéseket nem osztottak ki, de minden oviból külön is megdicsértek néhány kisgyereket. Így aztán a színezők közül az elsők között választhatott Szabó Vanda, Balogh Fruzsina, Rajos Dávid, Kiss Borka Márta, Vidovics Bence, Hlobocsányi Szabolcs, Dékány Bence, Benke Hajnalka Csenge, Kuti Nóra, Tar Gábor és Dávid Tímea.


 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szentes is beállt az elutasítást felvállaló települések mellé - Írásba foglalták, hogy nem kérnek a migránsokból

A szentesi alpolgármester nem szerette volna, ha vitáznak a képviselők egy előterjesztésről. A… Tovább olvasom