Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 1°C Még több cikk.

A Legrand sikeres évet zár

Kilencmilliárd forint árbevétele volt ebben az évben a francia érdekeltségű Legrand Rt.-nek. A vállalat szentesi gyára lesz hamarosan a cég közép-kelet-európai logisztikai központja.
Jövőre már ötszáznál több alkalmazott dolgozik majd a cégnél. Fotó: Tésik Attila
Miközben az elmúlt évben épített hazai lakásoknak csaknem fele eladatlan és a kereskedelemben ezért némi visszaesés tapasztalható, a szentesi Legrand Magyarország Rt. 9 milliárd forint árbevételt produkált idén, és ezzel egy százalékkal meghaladta a tavalyi teljesítményét.

Károlyi László vezérigazgató szerint ilyen piaci körülmények között elmondható, hogy a cég sikeres évet zárt. A villamos szerelvényeket gyártó vállalat új termékeket is forgalmaz a következő évben. A saját fejlesztésű, „Intelligens ház" elnevezésű konstrukció mellett szerepelnek a Sarlam villamostechnikai felszerelések és a BTicino márkanevű kaputelefonok, jelzőrendszerek. Januártól kezdik a tervezését és kidolgozását Szentesen annak a programnak, amely 2007-re valósul meg, és egészen új távlatokat nyit a Kurca-parton lévő vállalat számára: itt lesz a közép-kelet-európai logisztikai központ.

A cég évzáró sajtótájékoztatóján az is kiderült, a Legrand 800 millió forintot költött a szentesi gyár fejlesztésére az elmúlt esztendőben – a vezérigazgató szerint ez a tény mutatja, hogy a francia tulajdonos megbízik a részleg fejlődőképességében. Ezt látszik igazolni az Európában példátlan technológia, a szentesi üzemben lézerrel hegesztik és feliratozzák az egyes villamosipari termékeket. Hazai és külföldi piacra egyaránt termelnek a Legrandnál, amely tizenhárom éve birtokolja a szentesi gyárat – a villamosipar jelenléte a városban negyvennégy esztendős.

Januártól a cég fejlesztése miatt a létszámot is növelni kell, ezért a 470 jelenlegi dolgozó mellett várhatóan 80 álláskereső vállalhat munkát a gyárban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zokninak hívják, de nem büdös

Feltűnést keltett a szentesi főutcán a Zokni névre hallgató vadászgörény, melyet két siheder fiú… Tovább olvasom