Délmagyar logó

2019. 06. 17. hétfő - Laura, Alida 20°C | 28°C Még több cikk.

A szeretet mindent elfogad - együtt táncoltak és játszottak a fogyatékkal élők

Szentesen találkoztak a térség fogyatékkal élői. Az összejövetelen játékos és sportos vetélkedőkön is összemérték ügyességüket a csapatok, de ezen a délelőttön másodlagos volt a végeredmény.
A szeretet mindent elfogad címmel rendeztek találkozót a régió fogyatékkal élőinek, az otthonok ápoltjainak Szentesen. A cím nem csak üres lózung, valóban mindent áthatott a szeretet a fogyatékkal élők térségi találkozóján. A kulturális programokra zenés-táncos bemutatókkal készültek a fiatalok, akik csupa szívvel mutatták meg önmagukat, a bennük rejlő értékeket. Aki pedig éppen nem szerepelt, az szurkolt a többieknek, a produkciók végén együtt táncolt és énekelt a közönség a fellépőkkel.

Az előadások mellett végigpróbálhatták a „szeretet kalandtúrát" és a kézzel festést, de pozitív üzeneteket rejtő képeslapokat is lehetett küldeni, a Rádió 451 pedig élő kívánságműsorral jelentkezett a helyszínről.

Ügyességi, játékos feladatok is vártak a csapatokra, ezekben a szentesi vízilabdázó lányok és az önkormányzat képviselői segítettek, így nemcsak egy jól hangzó mondat maradt, hogy sokan vagyunk sokfélék, de ezt valóban át is lehetett érezni.
 
Együtt táncoltak és játszottak a fogyatékkal élők Szentesen - GALÉRIA. Fotó: Majzik Attila

A hódmezővásárhelyi ÉFOÉSZ Liliom Napközi Otthon már az indulás óta részese a találkozónak, idén sem hagyhatták ki a rendezvényt. – Szeretnénk megköszönni a szervezők kitartó munkáját. Minden évben részt veszünk mi is a találkozón, remélem jövőre is itt lehetünk. Nagyon jó szívvel járunk vissza, minden évben várjuk, főleg a fiatalok. Már januárban elkezdik kérdezni, hogy ugye megyünk ősszel Szentesre? – mondta el Gyürki Klára, az otthon munkatársa.

A produkciók után a közönség szavazatai alapján a szentesi Munkás utcai Közösségi és Nappali Ellátás csapata kapta a Mosoly kupát, a fogyatékkal élőkért végzett munkásságáért pedig Márté Mihályt választották az Év arcának.

A játékos versenyeken a Gesztenye Otthon szentesi csoportja lett az első a derekegyházi csoportjuk és a szentesi ÉDO előtt, de ezen a napon mindenki győztesként hagyta el a pályát.

Puskásné Halál Ágnes a találkozó után elmondta, örül annak, hogy vannak évek óta visszatérő érdeklődők, sőt idén Újszentesről is érkeztek vendégek. – A játékról, buliról, barátságról szólt ez az egész nap, az számít, hogy a résztvevők jól érezzék magukat. Köszönöm mindenkinek, aki részt vett ebben a nagy munkában és szervezésben, és azoknak a külső támogatóknak is, akik segítettek egy ilyen szép napot szerezni a fogyatékkal élőknek – értékelt a szentesi gondozási központ vezetője.

 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bor és pálinka a téren - holnap indul a szentesi Térfesztivál

A hétvége a finom italoké és a bulizásé Szentesen. Mutatjuk a programokat. Tovább olvasom