Délmagyar logó

2019. 05. 20. hétfő - Bernát, Felícia Még több cikk.

A zenekar tagjainak kedvenc ételeit is megkóstolhatjuk: pénteken nyílik az Omega-kiállítás

Szentes - Különleges világítással, technikai újításokkal, digitális idegenvezetővel és Omega-menüvel is várják a látogatókat Szentesen.
Nagy durranásra készül a szentesi Koszta József Múzeum, az előzetes várakozások szerint országos vonzerővel bíró kiállítást nyitnak meg pénteken. Az Omega együttest és az őket körülvevő korszakot bemutató tárlatra különleges fényelemekkel, digitális idegenvezetővel és Omega-menüvel készülnek. A részletekről az intézmény igazgatója, Farkas László Róbert tartott sajtótájékoztatót Arató Mátyással, a kiállítás kurátorával, Fodor Csabával, a tárlat műszaki vezetőjével és az Omega-menüt összeállító Dömsödi Zsolttal.

Elhangzott, új fényparkot építettek ki a múzeumban. A különleges, egyedileg programozható ledszalagok és ledlámpák a termek hangulatához igazítják a világítást. Emellett szintén az Omega-kiállításon debütál egy audio guide, azaz digitális idegenvezető, amely végigkíséri a látogatókat a termeken.
Fotó: Majzik Attila
Fotó: Majzik Attila
A zenei aláfestésért Arató Mátyás felel. Lapunknak elmondta, a három terem az együttes három korszakát mutatja be, ehhez pedig tudatosan, tematikusan válogatták össze a korra legjellemzőbb számokat, amelyeket egybefűzve hallhatnak a látogatók.

Az Omega-menüsort Dömsödi Zsolt mutatta be. Kiderült, Benkő László kedvence a kacsacomb pirított zöldségekkel, Csordás Leventéé a somlói galuska, Debreczeni Ferenc a füstölt kolbászos paprikás krumplit szereti a legjobban, Földi Albert pedig a borjúpörköltet túrós csuszával. Kóbor János kedvence a brassói aprópecsenye szaftosan, Mihály Tamás a füstölt libamellel készült sóletre szavaz, Minya Vivien a vegetáriánus francia lecsót választja legszívesebben, Szekeres Tamás kedvence a pacal túrós csuszával, Szöllőssy Kati a barbecue oldalast szereti legjobban fűszeres krumplival, Molnár György pedig a főtt kolbászos lecsót.
Az együttes tagjainak kedvenc ételeit a kiállítás időtartama alatt kóstolhatják meg a vendégek, aki pedig kiállításbelépővel megy étterembe, még kedvezményt is kaphat.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A tervezőt már kiválasztották, most forrásra várnak: felújítják a szentesi utat, de nem tudni, hogy mikorra

A tervezőt már kiválasztották, most forrásra várnak: felújítják a szentesi utat, de nem tudni, hogy mikorra
A közlekedők már nagyon várnak az Orosháza és Szentes közötti út felújítására. Ígéret van rá, de egyelőre még nem tudni, konkrétan mikor kezdődhet a munka. Tovább olvasom