Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

Alföldi Szentesen borzolt a Nyugalommal

Szentes - Közönségtalálkozóra érkezett kedd este Szentesre Alföldi Róbert. A merész újításairól ismert rendező a fővárosi közönséget megosztotta Nyugalom című filmjével, a szentesi mozinézők is kíváncsiak voltak a műre.
A filmszemle legnézettebb alkotása lett Alföldi Róbert első nagyjátékfilmje, a Nyugalom. Az alkotást tegnap este a szentesi Őze Lajos Filmszínházban mutatták be, ahová közönségtalálkozóra érkezett a rendező. A nézőterem majdnem megtelt, a gimnázium dráma tagozatos diákjai és Alföldi volt osztályfőnöke, Keserű Imre is a látogatók között volt: érdeklődéssel figyelték a borzoló Nyugalmat.

Alföldi Róbertet, a film rendezőjét barátai fogadták a városban. Keserű Imrével is jót beszélgetett. Fotó: Tésik Attila
Alföldi Róbertet, a film rendezőjét barátai fogadták a városban. Keserű Imrével is jót beszélgetett. Fotó: Tésik Attila

Az Udvaros Dorottya főszereplésével forgatott film egy mellőzött színésznő és fia kapcsolatáról szól, a rendező szándéka szerint igyekszik az egyszerű dolgokról a természetesség nyelvén beszélni. A szemle legnagyobb érdeklődést kiváltó filmje lett a Nyugalom, nincsenek ugyanis benne hősök és nincs happy end sem, központi témája viszont a szeretet utáni vágyakozás.

Volt osztályfőnöke, dráma tagozatos gimnazisták ültek a moziban. Fotó: Tésik Attila
Volt osztályfőnöke, dráma tagozatos gimnazisták ültek a moziban.
Fotó: Tésik Attila

A filmmel kapcsolatban erőteljes kritikák fogalmazódtak meg, egyik jelenetében ugyanis az anya lábát megmasszírozó, tizenkét esztendős kisfiú intim terület felé közelít. A következő képen a nő arcát látjuk, aki felsóhajt, elemzők szerint ebből egyértelműen szexualitásra lehet következtetni. Civilszervezetek ezért a jelenetért megrontással vádolták a rendezőt, aki először lapunkban reagál az őt ért kritikára. Interjúnkat szombati Szieszta mellékletünkben olvashatják.

Olvasóink írták

 • 14. Patriota 2008. április 04. 11:46
  „lev!
  Ezeket a liberális ,erkölcs pusztító alkotásokat igaz ,hogy érik erőtlen támadások a nemzeti oldalról amit persze a hatalom szolgálatában álló "független" bíróságok rendre elutasítanak, de a nemzeti alkotásokat még csak be sem lehet mutatni a mozikban, színházakban holott sokkal nagyobb lenne rájuk az érdeklődés és nem toborzott gimnazisták néznék őket!! (lásd például a Koltai Gábor filmjei és még számtalan eset)”
 • 13. Patriota 2008. április 04. 11:41
  „Előre leszögezem nem láttam a filmet, tehát arról nem is alkotok véleményt. Viszont sokat elárul a közállapotokról ,hogy egy ilyen buzeráns alföldi féle mekkora teret kap a zsi.. khm.. khm.. kereskedelmi médiában...
  Keserű... ahogy egy igazi kommunista ismerősöm mondaná: ezeknél a volt reformkomcsiknál kártékonyabb fajta nem létezik...”
 • 12. Fityula 2008. március 28. 19:40
  „Keserű elvtárs és Matos nagyon értettek a családi drámához!”
 • 11. szkeptikus 2008. március 27. 10:51
  „Egyetértek Eklézsiással, a világért sem akartam elvonni a figyelmet a Művész Úrról, ill. a produkciójáról, nem én szerettem volna a főszereplő lenni! Nyugodtan lehet méltatni a kortárs művészetet, mint ha itt se lennék.”
 • 10. Eklézsiásoskodás 2008. március 27. 02:11
  „Ezek a hozzászólások is jól kezdődnek!! Akár melyik cikk kommentjeit olvasom, mindenütt egymást szidják az emberek! Miért van ez? Miért egymást utáljuk mi magyarok?! Egyáltalán miért kell utálni bárkit, vagy bármit? Szeressük egymást gyerekek! Mind emberek vagyunk! Ez nem pontosan csak az itteni íróknak szól, hanem mindenkinek!”
 • 9. kultura 2008. március 27. 01:00
  „3-ra

  Gondolom annak, hogy nem olyan hugyagyu, mint pl te.
  Probalkozz elolvasni a konyvet, megnezni a filmet, s arrol beszelni . Addig meg beszelgess pl Noaaa-val , erteni fogjatok egymast!:)”
 • 8. lev 2008. március 26. 20:25
  „Édes drága díszmagyarom: az röhej (magyar helyesírás szabályai: 89/b pont) és nem röhely.
  Nem értem, ha ennyire nagy magyar valaki, miért nincs benne igény, hogy például az anyanyelvén tudjon helyesen írni? Vagy ez egy liberális-kommunista koholmány, mert ez a 89-es pont, és az úgyis csak szemfényvesztés lehet?

  szkeptikus,
  sztem ez a fiú azért ilyen vidám, mert szarik azokra az idiótákra, akik polgári pert indítanak egy művészeti alkotás ellen. Nem úgy mint azok őrá. Ha ők is inkább értelmes dolgokkal foglalkoznának, akkor lehet, ők is ilyen boldogok lennének?

  Mellesleg kedves Délvilág/Délmagyar:
  érdekes volna utánanézni: Volt már ilyen a magyar jogtörténetben?
  Mikor, ki ellen indult per konkrét művészeti alkotás miatt?
  És az európai művészettörténetben?”
 • 7. "inteligencs" 2008. március 26. 17:12
  „Csak az a helyesírás ne volna, ugye Szkeptikus? A Noaaa meg nagyon "érthetően" fogalmaz, biztos elvégzett vagy 4 általánost.”
 • 6. ödipusz 2008. március 26. 16:44
  „Láttátok a filmet? Mikor olvastatok könyvet? Tudjátok kik vagytok? Egyoldalú politikai hozzászólásokat felfogó agyatokkal meg sem érthetitek a művészi megfogalmazásokat, vak ne beszéljen a színekről, süket ne írjon zenekritikát”
 • 5. szkeptikus 2008. március 26. 15:27
  „Úgy globálisan, v csak regionálisan magyar gyerök? Ha már ilyen szivélyes az invitálás akkor inkább kihagynám ezt a zártkörü rendezvényt.”
 • 4. magyar embör 2008. március 26. 15:00
  „Természetesen senki nem látta a filmet a beírók közül.
  A pofák járnak, az agy szabadságon. Hajrá magyarok!”
 • 3. szkeptikus 2008. március 26. 14:48
  „Megtudja valaki mondani, hogy mitől ilyen vidám ez a fiú?”
 • 2. Noaaa 2008. március 26. 14:11
  „Röhely! Nem akarok bántani senkit de a filmet többen is megtámadták és ezután ennek a liberális-komcsi szennyet írják az újságban! A féreg Keserű is egy geccy ilyeneknek áll a zászló röhely”
 • 1. kabe 2008. március 26. 13:07
  „Alföldi??? Röhögnöm kell.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szentesi önkormányzat új otthont ajánlott az állatvédőnek

Szentes - A szentesi önkormányzat felajánlott Frei Henriknek egy másik tanyát, hogy költözzön el az épülő idősek otthona szomszédságából. Tovább olvasom