Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

Antal Imre keze nyoma Szentesen

Szentes - Antal Imre kézlenyomatát őrzi az a betontömb, amely a minap került elő a szentesi strand egyik raktárhelyiségéből. Mint kiderítettük, a napokban elhunyt műsorvezető 1992-ben a ligetben töltött egy hetet, és mindenkit felvidított. A sportközpont akkori igazgatója kérte meg, támaszkodjon a betonra egy pillanatra, mint Hollywoodban a sztárok.
Az elmúlt napokban sok baráti társaságban került szóba Antal Imre. A szentesi strandon többen is emlékeznek arra, hogy a népszerű televíziós személyiség valaha itt pihent, és lenyomat is készült a tenyeréről – úgy, ahogyan Hollywoodban a filmsztárokról. Vidovics Ferenc fotóriporter kollégánk egy raktárban meg is találta a tömböt. A tenyérlenyomat fölött és alatt olvasható felirat egyértelmű: „Antal Imre N°1 1992 Szentes". A betont Szabó Gyula, a sportközpont kőművese keverte a művelethez.
1992-ben Bocskay István volt a sportközpont igazgatója. Lapunknak azt mondta: akkoriban még fiatal és lelkes volt, tele tervekkel. Amikor meglátta Antal Imrét a ligetben, úgy döntött, hogy kézlenyomatok sorozata készül a jövőben az itt megjelenő hírességekről. Járt a strandon Növényi Norbert, Varnus Xavér, de lenyomat végül csak Antal Imréről készült, ezért szerepel az egyes sorszám a tömbön.

Bocskay István tizenhat éve kérte a tévés személyiséget: támaszkodjon a friss betonra Fotó: Vidovics Ferenc
Bocskay István tizenhat éve kérte a tévés személyiséget: támaszkodjon a friss betonra
Fotó: Vidovics Ferenc

A tévésztár abszolút készséges volt, és szívesen beszélgetett mindenkivel. Pihenni érkezett, kissé kerülve a feltűnést, de ez a terve nem sikerült, köszönhetően többek között a citromsárga fürdőköpenyének. Suttogva beszélt, mert azelőtt nem sokkal elment a hangja. A városszerte ismert Dencs – valódi nevén Varga Imre főúszómester – azonban segített rajta: „Szervusz, Imriském, uszikáljál nyugodtan!" felkiáltás kíséretében kínálta meg a medencével. Biztatására Antal Imre állítólag egy egész hosszt úszott a szentesi uszodában, majd áttért a „brűgre".

A művész egyébként ezüstszürke Hyundai-jal érkezett, az F 4-es faházban lakott, egészen közel a strandvendéglőhöz, ahol akkoriban kedvelt ital volt a Dab sör és a szilvapálinka, külön-külön és együtt is. A nagy nevettető Bocskay Istvánnak odasúgva a távolságokkal kapcsolatban azt mondta: „Igazgató úr, kérlek. Kettőt hányok, és otthon vagyok".

A vendéglő mellett szabad bográcsban Bene László szobafestő és mázoló főzött marhapörköltet, aminek az előzménye az volt, hogy Imre éppen erre vágyott, és ezt az óhaját ki is fejezte, mondván, nagyon szívesen enne egy igazi szentesit ebből az ételből. Megfőzték neki. A szakács „dr. Bene László vályogvető nőgyógyászként" mutatkozott be Antal Imrének, aki ettől kezdve őt következetesen doktor úrnak szólította, és szemmel láthatóan jól érezte magát a társaságában. A szentesi strandon azt mondták, az egy emlékezetes, szép nyár volt.

Olvasóink írták

  • 1. Editke19 2008. május 02. 20:32
    „Nyugodtan szólithatsz apukának Sobri Jóska, hisz én vagyok az apád.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Önzetlenül segít a helyettes szülő

Szentes - Helyettes szülők jelentkezését várják a megyéből a szentesi családsegítő központban. A… Tovább olvasom