Délmagyar logó

2019. 02. 21. csütörtök - Eleonóra 0°C | 11°C Még több cikk.

Aranyérmes a szentesi parauszó kislány

Szentes - Aranyérmet szerzett 100 pillangón a szentesi Rácz Nikolett a Pozsonyban megrendezett nemzetközi paraúszóversenyen. A tízesztendős lánykának szurkol a ligeti fürdő közönsége, ő pedig szorgalmasan edz.
Kétévesen kezdett el úszni a szentesi Rácz Nikolett, szavai szerint kisbaba korában is járt gyógytornára, babaúszásra. Szüleivel gyakran megfordult a fürdőben, most viszont már versenyúszó. Így indult legutóbb Pozsonyban, a nemzetközi paraúszóversenyen, ahol a legenyhébb sérültségi kategóriában szerzett aranyérmet 100 pillangón. Elmondta, hogy 50 mellen és 200 gyorson is második lett, 100 mellen pedig a harmadik helyen végzett. Az eredmények mögött persze sok munka van.

Iskolaidőben hajnali ötkor kel, a reggeli edzés mellett egy esti edzés is szerepel a napi programjában, egy-egy edzésen 2-3000 métert úszik.
A nyári szünidőben csak hatkor kel, tovább ritkán marad ágyban. Nikolett rendkívül szépen fejezi ki magát, a beszédéből arra lehet következtetni, hogy sokat olvas. A kislány elmondta, hogy kitűnő tanuló a Koszta-iskolában, és valóban sokat olvas, szorgalmas, s nem csupán az úszásban, hanem a tanulásban is.

Kovács Brigitta edző, Rácz Nikolett paraúszó és barátnője, Mihály Kinga. A szentesi uszodában mindenki büszke Nikire. Fotó: Blahó Gabriella
Kovács Brigitta edző, Rácz Nikolett paraúszó és barátnője, Mihály Kinga. A szentesi uszodában mindenki büszke Nikire. Fotó: Blahó Gabriella

Édesapjával gyakran beszélget a sportról, és megnézi a televízióban a közvetítéseket. Rácz Lajos nagyon büszke a lányára. A versenyeken ő szurkol a leghangosabban, szeretné, ha a lánya minél több örömet lelne az úszásban. Nikinek szorít egyébként legjobb barátnője, Mihály Kinga is. A kislány – aki szintén úszó – időnként tanácsot ad társának, segíti őt. Az uszodában az is kiderült, hogy a legfinomabbat Niki nagymamája főzi. Rácz Lajos ritkán remekel a konyhában, de az aranyérem után apró szendvicseket készített a lányának, azt ugyanis nagyon szereti Niki.

Az épek között versenyezhet

Nikoletta jelenlegi edzője azt mondja, tanítványa az épek között is versenyezhet, a legutóbbi szentesi megmérettetésen a középmezőnyben végzett. Kovács Brigitta szerint a kislány nagy sikereket érhet el, ezt igazolja a pozsonyi szereplés is. Az eredmények alapján B válogatott kerettag lett, a nemzetközi ranglistán a paraúszók között a 37. helyen áll. A kislány fejlődését segítette edzőként Török Ildikó és Szamosi Csilla is. Rácz Nikolett tízévesen úgy nyilatkozott, ha felnő, tanítónő lesz, vagy úszó, esetleg úszóedző.

Olvasóink írták

 • 4. tockos 2008. július 03. 16:21
  „Gratulálok Nikinek! És az edzőjének is, nem kis melója van benne!!”
 • 3. Vérten Sándor 2008. június 29. 21:25
  „Gratulálok Nikinek!Erősítsd Szentes hírnevét és légy akár olimpiai bajnok is, hiszen előtted a jövő.”
 • 2. Szurkló 2008. június 26. 16:13
  „Gratulálok Niki! Csak igy tovább!”
 • 1. mackó 2008. június 26. 07:07
  „Hajrá Niki! Nagyon büszke vagyok Rád! Mindig mondtam a kismamatornás babák nagyon ügyesek! gratulálok Neked! jó nyári szünetet kívánok!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mobil körforgalmi csomópont a szentesi Kossuth utcán

Szentes - A fél méter magas építmény bármikor elmozdítható, és a város bármely forgalmas… Tovább olvasom