Délmagyar logó

2019. 03. 22. péntek - Beáta, Izolda 1°C | 17°C Még több cikk.

Áremelésekről is döntenek

Szentes - Több helyi szolgáltatás díjának emeléséről, illetve csökkentéséről is dönt a szentesi képviselő-testület pénteken.
Jelentős változásokra csak az üdülőközpont egyes tarifáinál lehet számítani. A javaslat szerint a napijegyek ára nem emelkedne 2010-től, viszont az iskolai és a kedvezményes csoportos jegy 30, a diák vakációbérlet 21, a családi jegy pedig 10 százalékkal drágulna. Majdnem felére csökkentenék viszont a 65 év felettiek bérletének árát, és a teniszpálya óradíját is 5 százalékkal mérsékelnék.

A víz- és szennyvízdíjak összességében 4,4, a helyi tömegközlekedés tarifái pedig 6–7 százalékkal emelkednének januártól. A kéményseprői díj egyedi kéményeknél forgalmi adó nélkül 1200 forintba kerülhet jövőre. Csak decemberben határoz az önkormányzat arról, hogy a szemétszállítási díjakat mennyire kell megemelni. Korábban 60 és 90 százalék közötti arányról volt szó. Az ajánlatokat tegnap bontották ki a városházán: Felgyőre, Vásárhelyre, Szelevényre vagy Kecskemétre kerülhet 2010-től a szentesiek szemete.

Olvasóink írták

  • 2. niemand 2009. november 25. 20:18
    „Egyetértek az előttem szólóval maimálisan. Az árak emelésével nem, hiszen csak a kötelező munkaidő emelkedik, a fizetés pedig csökken az elvonásokkal, a pénz vásárlási értéke pedig......”
  • 1. studyfy 2009. november 25. 17:51
    „Tisztelt DM!
    Kérem, hogy a városi híreknél az időrendi sorrendet tartsák be. Magyarul, a ma megjelent cikket ne előzze meg három, már napokkal ezelőtt megjelent írás. Ez egy olyan természetes kívánság, amit szakmailag nem kell indokolni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ki látta Farkas Viktóriát?

Szentes - A Szentesi Rendőrkapitányság eltűnés miatt keresi a 17 esztendős Farkas Viktóriát, aki a… Tovább olvasom