Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Átadták a szentesi strand új részlegét

Szentes - Finn és fényszauna, sóbarlang, jégszoba, gőzfürdő, sodrófolyosó, gyermekpancsoló is létesült a szentesi strand új szárnyaiban. Pénteken avatták fel a wellness- és élményrészleget.
– Lépcsőfok a mai nap, a város fejlődésének kitüntetett, de nem zárónapja – jelentette ki Szirbik Imre szentesi polgármester pénteken az üdülőközpont wellness- és élményrészlegének átadásakor. A közel 1 milliárd forintos beruházásról folyamatosan hírt adott lapunk. Az új szárnyak a tavaly átadott fedett uszoda mellé épültek, finn és fényszauna, sóbarlang, jégszoba, gőzfürdő, sodrófolyosó, gyermekpancsoló létesült.

Wellnesst avattak Szentesen. Fotó: Králik Emese (galéria)

– A várost a dinamizmus, a megújulás jellemzi. Pár éve az első fejlesztési irányként egy megújult stranddal örvendeztettük meg a szentesieket. Tovább álmodtunk, gyönyörű, 50 méteres versenyuszoda jött létre, majd még tovább léptünk. Akik eddig is segítették a terveinket, azoknak köszönettel tartozunk, és kérjük a további közreműködésüket – mondta Szirbik Imre polgármester.

A kivitelező Ferroép Zrt. vezetője, Nemesi Pál köszönetet mondott a tervezőknek, a műszaki szakembereknek és az önkormányzatnak az együttműködésért. Kiemelte a beszállítók precíz munkáját is. – A létesítmény most már komplex, az idelátogató vendégek komoly szolgáltatást vehetnek igénybe – szögezte le Nemesi Pál.

Wellnesst avattak Szentesen. Fotó: Králik Emese (galéria)

A megyei közgyűlés elnöke, Kakas Béla úgy fogalmazott: büszke, hiszen a megye is gyarapodott a szentesi létesítménnyel. Az elnök kijelentette: „az ezredforduló óta közel 4 milliárd forint érték épült be ide, ennek pedig kiváló hozadéka lesz. Szolgálja az ifjúságot, a sportot, a családokat". A turizmusért felelős helyettes államtitkár, Ruszinkó Ádám gratulált Szentesnek a létesítményért, amellyel véleménye szerint megvalósult az egész éves vendégfogadás feltétele, de arra is felhívta a figyelmet, van még tennivaló, nem szabad befejezni a fejlesztéseket. Farkas Sándor szentesi országgyűlési képviselő évtizedes álom megvalósulásának nevezte a befejezett projektet.
A helyi hagyományokhoz híven az avatáson nem szalagátvágással ünnepeltek, hanem összekötötték a nemzetiszínű és a Szentest szimbolizáló kék-piros szalagot. Az új részleget mától hivatalosan is használhatják a vendégek.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tervezik a kerékpáros-aluljárót a Tisza-híd csongrádi oldalán

Nagyon kellene a biztonságos kerékpárút a Csongrádot Szentessel összekötő Tisza-hídnál - vélik olvasóink. Tovább olvasom