Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

Átrendeződés a Fidesz szentesi szervezeténél

Szentes - Kálmán János, aki az elmúlt ciklusban a polgári frakciót vezette, a választás másnapján kilépett a Fidesz szentesi szervezetéből. Nem ő az egyetlen, aki háttérbe került. Farkas Sándor országgyűlési képviselő, megyei elnök azt mondta, számít rájuk.
– Elhibázott volt a kampány, nem lehet így megosztani az embereket – mondta lapunknak Kálmán János, aki a választás másnapján kilépett a Fidesz szentesi szervezetéből. A politikus – aki két cikluson keresztül volt tagja a képviselő-testületnek, 2006 és 2010 között pedig a polgári frakciót vezette – azért kereste meg szerkesztőségünket, mert szerinte a nyilvánosságra is tartozik, miért fordított hátat a Fidesznek. Már nyáron kiderült számára, hogy a helyi pártvezetés képtelen összefogásra bírni a jobboldali erőket. Ennek egyik jele volt, hogy korábbi tagtársa, Cseuz László is elindult vele szemben az egyéni mandátumért folytatott versenyben. Kálmán 33 szavazattal kapott ki az MSZP-s győztestől, az ismert testnevelő pedig 178 voksot gyűjtött. – A mostani Fidesz-vezetés képtelen fordulatot hozni Szentesen – fogalmazott Kálmán, aki szerint az is jelzésértékű, hogy meghatározó személyiségek szorultak háttérbe a Kurca-parti városban.

Való igaz, hogy Kozák János, aki az elmúlt négy évben a pénzügyi bizottságot vezette, és a Fidesz kompenzációs listájának élén állt, végül a képviselő-testületben és a szakbizottságokban sem kapott helyet. Az okokról korábban csak annyit mondott, hogy az a párt belső ügye. Szintén kimaradt a grémiumból Gyenes Ágota, a szentesi kórház orvosigazgatója, a lakásügyi bizottság korábbi elnöke, aki szintén előkelő helyen szerepelt a Fidesz kompenzációs listáján. – Valószínűleg szakértői feladatot elláthatok valamelyik bizottságnál – árulta el lapunknak Gyenes Ágota. Leszögezte, a választók és Farkas Sándor döntését is tiszteletben tartja, aki végül úgy határozott, más megbízást szán neki.

– Továbbra is számítok a szentesi Fidesz meghatározó személyiségeinek munkájára – mondta Farkas Sándor. A térség fideszes országgyűlési képviselője Kálmán János észrevételeire nem kívánt reagálni, de annyit megjegyzett, korábbi párttársának már jelöltsége is kérdéses volt, majd amikor eldőlt, hogy Cseuz László is vetélytársa lesz, úgy látszott, elment a kedve. A honatya szerint a választópolgárok döntését nem lehet megkérdőjelezni, ezért felesleges megsértődni a történteken. Farkas hozzátette, Gyenes Ágota a megyei közgyűlés elnökének munkáját segítheti a jövőben, a szentesi pénzügyi bizottság élére pedig képzett szakember került Molnárné Tóth Györgyi személyében.

Olvasóink írták

 • 15. toxi-2 2010. október 28. 09:17
  „kedves Mélabéla!

  Önnek teljesen igaza van, egy országgyűlési képviselő állítását nem elegendő csupán kilencszer kérdőjelezni, mert olykor egy hét alatt is többször változik álláspontjuk. Ezért elnézését kérem, pótolom a hiányt. Pontosabban így kellett volna: ????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

  Remélem ezzel Ön is egyetért!”
 • 14. mélabéla 2010. október 26. 10:04
  „toxi-2
  Ha jól számolom kilencszer kérdőjelezi meg egy országgyűlési képviselő állítást ? Hol él maga ?”
 • 13. toxi-2 2010. október 25. 19:51
  „képzett szakember????????? ------ ..................”
 • 12. Teutatas 2010. október 23. 08:34
  „Az a baj, nem Farkasra kellet volna ezt bízni, hogy rendet tegyen, a rendrakás első lépése az lenne a fidesztől, ha pont Farkast billentenék...”
 • 11. becsei.sandor 2010. október 20. 14:26
  „Érdeklődöm,akkor hol van a fent Szentesről nézvést ? Bunyós Panni a fent ? Netán a B-közép vezéér-
  szurkolóként,félmeztelenül,feltépet,demagógiába,hazugságba,populizmusba mártogatott székeket
  Meseházi felé dobáló,dekoratív és főleg okos Lázár János frakció vezető a fent ? Vagy esetleg a Ve-
  zénylő Tábornoki rangból tegnap már magát kuruc Kapitánnyá előléptető Orbán a fent ?Ki hoz a
  szentesi önkormányzatban képviselőként tevékenykedő Fidesz frakció személyi összetételéről ?
  Hogy a megyéből a Fideszben,csak a vezérszurkolónak van szava az nem vitatható,de Szentesen
  és csak itt,még lehet Farkasnak érdemi beleszólása.”
 • 10. lidi 2010. október 20. 12:08
  „bár nem pontosan értem, hogy lehet azt mondani, tiszteletben tartjuk a választópolgárok döntését, ha a megválasztásuk után cserélnek le embereket másokra (ez akkor is igaz, ha csak a kompenzációs listáról van szó), de nyilván nagy a nyomás fentről (és nem Farkas Sándorra gondolok fentként).

  "A honatya szerint a választópolgárok döntését nem lehet megkérdőjelezni, ezért felesleges megsértődni a történteken." - remélem, a képviselő ezt a párttársainak is elmondja. Különös tekintettel a harkányi, az esztergomi, a szegedi és még jó néhány településen megválasztott városi képviselőkre, leváltott polgármesterekre, akiknek láthatóan - felsőbb utasításra - azt a taktikát kell követniük, hogy fél évre megbénítják a települések működését, aztán jöhet az új választás.
  Mivel már nem remélem, hogy a fideszes városatyák pucájában lenne annyi vér (vagy lenne bennük annyi tisztesség), hogy ehelyett a polgárok döntését elfogadva inkább teszik a dolgukat, remélem, tényleg lesznek új választások, és nagyon bízom benne, hogy megkapják a nekik októberben bizalmat szavazóktól, ami jár (hiszen akik nem fideszes polgármester mellé fideszes többségű közgyűlést választottak, nyilván csalódtak a várakozásaikban). Hogy aztán legyen idejük gondolkodni a "politikus" uraknak és hölgyeknek, mit hogy kellett volna.”
 • 9. becsei.sandor 2010. október 18. 19:22
  „8-ra . Két szó kivételével egyetértünk. Azon kivül,hogy " tapasztalt politikus" bármit elhiszek Farkas
  Sándorról. Lehet tapasztalt agrár szakember,tapasztalt agrár szövetkezeti vezető, tapasztalt pénz-
  ember,Orbán ( önérdekű) szimpátiáját megtapasztalt párttag,de politikához annyi az affinitása mint
  kazánkovácsnak a Doxa zsebórák javításához. ( Lehet,hogy tetszik neki,ha a kezébe adják gondnél-
  kül zsebébe teszi,de ha megkérdezed hány óra(?) fogalma sincs. Az idő beállítása azon a nála lévő órán
  szóba sem jóhet. Minden esetre jól esik birtokolni azt az órát,néha társaságban elővenni,büszkélked-
  ni vele,birtoklásával kellemes pénzekhez jutni,nem rossz dolog. A tapasztalás most következett el,
  órát birtokolni és az órát nem ismerni kellemetlen tapasztalás.”
 • 8. studyfy 2010. október 18. 18:46
  „Két választás Magyarországon ...

  Az év tavaszán egy sokat tapasztalt politikus úgy gondolta, hogy folytatja tovább országos politikai pályafutását. Kérte a térség és a város lakóit, hogy támogassák törekvését. Ígért mindent jót: a város és térség fejlődését elősegíti, a parlamentben lobbizni fog a város törekvéseinek megvalósításáért. A polgárok hallgattak is rá és nagy többséggel megnyerte az országgyűlési választásokat.
  De nem volt elég a hatalomból. A városban is első ember akart lenni. Erre minden esélye meg is volt. Most sokkal keményebb lett. Ami eddig történt a városban semmi nem tetszett neki. Az eddigi vezetőket elmondta minden rossz kivitelezőjének. De a saját elképzelését jól titkolta, egy szó annyi sem hagyta el a száját. Sőt, még találkozni és szóba állni sem volt hajlandó vetélytársaival. Egy magabiztos, semmi akadályt nem ismerő, győzelemre törő politikust ismerhettünk meg benne. Következett a választás napja. Este az első órákban még nyerésre állt. Később azonban egyre hátrább szorult. Sőt, magával rántotta csapata sok-sok tagját is. Így a nagy győzelemből szoros vereség lett.
  Másnap le is vonta a konzekvenciát. Ezért a vereségért meg kell büntetnem a várost és polgárait. A továbbiakban, mint a város országgyűlési képviselője nem támogatom a város fejlődését, pályázatait, hiszen mit szólnának párttársaim, hogy ellenfelem elképzeléseiért harcolok a parlamentben.
  Hol van már a tavasszal tett ígéret? Hol van már az áprilisi optimizmus? Hol van már a városért harcoló polgármester-jelölt aktivitása?
  Talán végig gondolja még egyszer a történteket. Talán észreveszi a kampány során saját maga által elkövetett hatalmas hibákat, melyek vereségét okozták. Talán a konzekvenciát is megváltoztatja, mert bennünket is büntet, akik végig vele voltunk és kitartottunk mellette. Talán ..., talán ...”
 • 7. becsei.sandor 2010. október 18. 17:23
  „Én úgy látom,erről a Kurcai Óceánjáróról az menekül,aki beleunt,hogy saját kolbászkarikáit
  rakja a kenyérre,a farkas meg leeszi. ( A halfarkas természetesen.) Természetes (?),hogy el-
  len érdekelt félként ez a látványos Fidesz szétesés nem tölt el kétségbeeséssel.”
 • 6. niemand 2010. október 18. 16:15
  „Csak az menekül a hajóról, akinek van félteni valója, kisebb lesz a kolbász karika a kenyéren? Nem megsértődni kell, tenni, tenni kell!”
 • 5. becsei.sandor 2010. október 18. 15:50
  „4-re. Ha a kicsik vinnék el a balhét,akkor Farkas már nem töltene be párttisztséget. Itt az elnöknek
  van tagsága,nem a tagságnak elnöke. " A Sanyi olyat nem enged a környezetébe,aki hátba szurhatja."
  ( értsd nála értelmesebb ) mondta egy ,a helyi Fideszbe nem kevés készpénzt invesztáló szentesi vál-
  lalkozó. Aki többszörösen csalódott,ezért nyilván elfogult,hiszen a pénzéért befutó listás helyet várt,
  de nem kapott a korábbi választásokon.”
 • 4. szabadság 2010. október 18. 14:44
  „Mindig a kicsik a hibásak és velük vitetik el a balhét. Normális országban nem félnek az emberek, ha nem az a párt nyer akivel szimpatizálnak. Ez nem az az ország és nem az a város.”
 • 3. barkzso 2010. október 18. 11:16
  „Azért szépen megy itt a DM oldalain a manipuláció...”
 • 2. h65535 2010. október 18. 09:59
  „végre egy ember aki rájött, hogy mekkora <moderálva> a fideszesek”
 • 1. becsei.sandor 2010. október 18. 08:28
  „" Továbbra isszámítok a szentesi Fidesz meghatározó személyiségeinek munkájára-mondta Farkas
  sándor." Ez nem volt kérdéses egy percig sem. A kérdés az : A szentesi Fidesz szervezet,és annak
  meghatározó személyiségei akarnak e,tudnak e együtt dolgozni,a választási bukásukért leginkább
  felelős Farkas Sándorral ?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Karikó lett Szirbik egyik helyettese

Karikó-Tóth Tibort és Szűcs Lajost választották meg alpolgármesternek Szentesen. Tovább olvasom