Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 0°C Még több cikk.

Babatalálkozó – a szentesi gólyás házban

Szentes - A szentesi gólyás házban tegnap száztizenegy kisgyermeket próbáltak rábeszélni szüleik, több-kevesebb sikerrel arra, hogy mosolyogjanak. A lányok masnit, hímzett szoknyát viseltek, a fiúk közül sokan autós pulcsiban feszítettek.
Az év babája-versenyre tegnap 111-en jelentkeztek a szentesiek közül. A város központjában lévő tetszetős épületben, kellemes melegben öltöztethették át a szülők gyermekeiket a fotózás kedvéért. A kislányok többnyire masniban, hímzett szoknyában, csinos csizmácskában jelentek meg, míg a fiúk általában autós pulóverekben és csíkos vagy kockás mintás nadrágokban ültek le fotós kollégánk gépe elé. Tésik Attila mindenkivel próbált beszélgetni: mondott valami kedveset vagy tréfásat, a nagyobbak arcára így könnyebb volt mosolyt csalni. Akadt olyan kisgyerek most is, akit a fotóriporter igyekezete nem hatott meg: sírást a gólyás házban nem hallottunk, vagy ha igen, nem figyeltünk oda.

A kis játék sokszor jól jött az önbizalomhoz. Fotó: Tésik Attila

Csonka Istvánné gyógypedagógus ötödik gyermekét hozta el a fotózásra. A nyolc hónapos Csonka Dorina Mira élénken érdeklődött a jegyzetfüzetünk iránt, miközben édesanyja a férjéről azt állította, hogy gyerekbolond. Az asszony úgy gondolja, a nagyobb testvéreknek is különleges élmény lesz a legkisebb fotóját látni egy színvonalas újságban. Vígh Szilvia a tíz hónapos Nikolettával a karján büszkén mondta, hogy gyermeke általában jókedvű, szemmel láthatóan örül az életnek, és ő ezért nagyon boldog. A kicsi keresztanyja, az anyuka húga, Anita kiveszi részét a pelenkázásból is. Mindketten úgy gondolják, kiváló elfoglaltság a babafotózás.

A szentesi fotózás helyszínén nem hallottunk sírást. Fotó: Tésik Attila

A hét hónapos Ágoston Bencét édesanyja mellett elkísérte nővére, Kata Tünde. Az öt és fél éves kislány segített a kisfiút az overallba fotózás után becsomagolni, miközben Ágostonné Szabó Tünde azt mondta, reméli, a lányka a Színötösben indulhat. Boga Busi Milán tíz hónaposan önállóan, és külön rendelés nélkül mosolygott, édesanyja szerint a babafotózásnak egyetlen értelme van, de az nagyon fontos: a Délvilágban mindenki láthatja az ő szeme fényét, büszkeségét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kis erőmű építését tervezik Szentesen

Szentes - A szentesi önkormányzat tavaly ősszel került kapcsolatba az olasz Co-Ver Energy… Tovább olvasom