Délmagyar logó

2019. 03. 24. vasárnap - Gábor, Karina 4°C | 20°C Még több cikk.

Beázik az ötéves bölcsőde ötéves teteje

Beázik az ötéves bölcsőde ötéves tetejeA szigetelés itt-ott elvált, és befolyik a víz. Fotó: Králik Emese
Nem lehet valamit úgy felújítani, hogy aztán az évekig jó legyen. Ezt a hazai sajátosságot a szentesi bölcsőde dolgozói is tapasztalják. Öt éve 220 milliót költöttek az épületre, most megint beázik.
– A lapos tető nem szerencsés szerintem, több helyen beázott eddig. Előfordult, hogy a füstérzékelőnél ázott be, az pedig tévesen riasztott – magyarázta a szentesi bölcsőde vezetője, Szöllősi Ágnes. Az intézményt öt éve újították fel két pályázatból. A kivitelező 2011 februárjában átadta a kész munkát az önkormányzatnak, a garancia öt évre szólt. Akkor az épület teljes felújításon és korszerűsítésen esett át, 4 új csoportszobával bővült, a korábbi 74 helyett 120 kisgyerek kapott helyet. A felújítás teljes költsége 220 millió forint volt, amelyből az önkormányzat 50 milliót adott (2014. április 12.: Költözhetnek a szentesi bölcsisek). Nemrég újabb helyen jelent meg egy vízfolt.
Fotó: Králik Emese
Fotó: Králik Emese

– A felnőttmosdóban vettük észre, a folt egyre nagyobb. Nem túl megnyugtató, hiszen új épületről van szó. A végleges megoldás nem is tudom, mi lenne, talán egy újfajta szigetelés, vagy ha kissé lejtene a tető – fejtette ki az intézményvezető. Azt, hogy az egyik tetőről közvetlenül egy lejjebb lévőre vezették a csapadékot annak idején, csak nemrég vették észre. A bitumenes szigetelésért is öt évig kezeskedtek, ez lejárt. A hibákat most már az önkormányzatnak saját költségvetéséből kell megoldania, az összeget egyelőre nem lehet megjósolni. A műszaki osztály írásban arról tájékoztatta a képviselőt: ajánlatot kér szakemberektől, a rávalót megkeresik az intézményi zavarok elhárítására félretett pénzből.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ha zavarja őket, feljelenthetik a hajléktalanokat a társasház lakói

Ha zavarja őket, feljelenthetik a hajléktalanokat a társasház lakói
- A kapukódot egyre többen ismerték, de most már nem azzal kell bejönni, mégis bejutnak valahogy. Az előtérben és az emeleten szoktak tanyázni - beszélt a szentesi Bocskai utca 8. szám alatti társasház gondjáról Vérten János. Tovább olvasom