Délmagyar logó

2019. 04. 21. vasárnap - Konrád Még több cikk.

Bejárták Szentest az agráregyetemisták

Pénteken és szombaton 34 agráregyetemista ismerkedett Szentes és a környék mezőgazdaságával. A hallgatók növénytermesztő és állattartó telepeken is jártak.
– Az AGRYA, vagyis a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége szervezésében, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara támogatásával érkezett egy csoport egyetemista a szentesi kistérségbe. Főként a mosonmagyaróvári, a keszthelyi és a szegedi egyetem másod- és harmadéves hallgatói látogattak el hozzánk – mondta Gémes László, az AGRYA elnökségi tagja.

– Többféle gazdaságot is megmutattunk az ifjú gazdászoknak. Szentesen láttak egy klasszikus paprikatermesztő családi gazdaságot. Elvittük őket egy csomagoló- és egy épülő gyümölcsprésüzembe. Az egyetemisták találkoztak Farkas Sándor agrárminiszter-helyettessel is. Véleményt cseréltek az agrár-felsőoktatás helyzetéről.

Az egyetemista csoport szombaton Fábiánsebestyénben a robotfejéssel ismerkedett, Mindszenten pedig egy sertéstelep működéséről kaptak tájékoztatást. Jártak egy zöldségnemesítő cégnél, egy borászatnál is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megújult az uradalmi épület Nagymágocson - fotó

Megújult az uradalmi épület Nagymágocson - fotó
Megszépült, részben átalakult a nagymágocsi egykori uradalmi épület, amelyet a grófi család… Tovább olvasom