Délmagyar logó

2019. 05. 27. hétfő - Hella Még több cikk.

Belügyminiszteri elismerés a szentesi tűzoltóknak

Belügyminiszteri elismerés a szentesi tűzoltóknak
Szent Flórián, a tűzoltók védőszentje napja alkalmából tartott minisztériumi ünnepségen több tűzoltó részesült valamilyen elismerésben, köztük két szentesi is.
Két szentesi tűzoltó is rangos elismerést vehetett át munkájáért Pintér Sándortól. A belügyminiszter kiemelkedő helytállása, bátor magatartása elismeréséül Bátorságért Érdemjelet adományozott, egyben jutalomban részesítette Kálmán Rajmund Levente alezredest, a Szentesi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltóparancsnokát és Zelenka Dániel József őrmester beosztott tűzoltót.

Kálmán Raymund 1988 óta dolgozik a tűzoltóságon, Zelenka Dániel pedig 2015-ben öltötte magára az egyenruhát.
 

Mindketten egy nemrégiben történt derekegyházi tűzesetnél tettek tanúbizonyságot hősiességükről. A két tűzoltó két acetilénpalackot vitt ki az égő melléképületből, ezzel emberéleteket mentettek meg. Az elismerést a belügyminisztertől vehették át.

A Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon is elismerték a szentesi tűzoltók munkáját. Az ott tartott ünnepségen vehette át a Szatmári Imre dandártábornok, megyei parancsnok által adományozott ajándéktárgyat – mások mellett – Berezvai Zoltán törzsőrmester, Kurucz Dávid István törzsőrmester és Szabó Sándor őrmester, a Szentesi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltói.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ötezer virággal hozzák el a tavaszt a nagymamák - Fotók

Ötezer virággal hozzák el a tavaszt a nagymamák - Fotók
Nem az indián nyárra, hanem a nagymamák tavaszára készülnek Szentesen. A hagyományokhoz híven idén is virágpalántákat osztottak szét a városban, tíz helyen összesen ötezer palánta talált gazdára. Tovább olvasom