Délmagyar logó

2019. 07. 16. kedd - Valter 13°C | 25°C Még több cikk.

Bemutatta új csapatát a Fidesz Szentesen - Fotók

Bejelentette az őszi önkormányzati választásokra készülő jelöltjeit a Fidesz szentesi szervezete. Az öt évvel ezelőtti felálláson több helyen változtattak: néhány nagy név ki-, néhány közismert szereplő pedig bekerült a képviselő-jelölti körbe.
„Fejlődés, változás, lendület" ­– ezek azok a jelszavak, amelyek mögé felsorakozott a társaság. Farkas Sándor miniszterhelyettes, a választókerület országgyűlési képviselője is a megújulásra tette a hangsúlyt.
 
Fotó: Majzik Attila
Fotó: Majzik Attila

– Egy hosszú folyamat során választottuk ki a jelölteket. A frakció meghatározó volt a város életében, az átütő siker mégis elmaradt, ezt a politikai viszonyok nem tették lehetővé. Megújult, fiatalos, de nagy tapasztalattal bíró csapat állt össze, akik képesek kimozdítani a várost mai helyzetéből – indokolt a képviselő.
 
Fotó: Majzik Attila
Fotó: Majzik Attila

A tíz képviselői körzet jelöltjei között vannak ismerős arcok, a második körzetben Kovács János, a hármasban Sipos Antal, a négyesben Sipos Kitti, az ötösben dr. Rébeli-Szabó Tamás, a hatosban dr. Szabó Andrea, a kilencesben pedig Bujdosó Tamás újraindul. Újoncként vág neki az októberi választásoknak az első körzetben Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő, aki felesége révén kötődik Szenteshez, a hetesben Holman István, akit a Szegvár és Vidéke Takarékszövetkezet ügyvezető igazgatójaként ismerhettek meg, nyolcasban Bakó Dániel, a Bakó Paprika vezetője, és a tizes körzetben Pászti Dániel, ő egyébként a legfiatalabb jelölt. A legnagyobb kimaradó név kétség kívül Antal Balázs Tiboré, akit tavasszal még a Fidesz lehetséges polgármester-jelöltjeként emlegettek, a városházán pedig frakcióvezetőként irányította a helyi Fidesz munkáját.
 
Szentes – Itt a lehetőség a változásra, üzenik a jelöltek. Fotó: Majzik Attila
Gémes László polgármester-jelölt kiemelte, örül, hogy ilyen csapattal dolgozhat együtt. – A jelöltek kiválasztásánál a városért érzett elköteleződés volt a döntő. Szentesben több van, öt év múlva szeretnénk a várost az ország vezető települései közé emelni – jelentette ki Gémes.

A sajtótájékoztatón elhangzott, a leendő városvezető két alpolgármesterrel dolgozna együtt: Holman István a város pénzügyi hátterével, Bozó Zoltán pedig a gazdasági és külkapcsolatokkal foglalkozna.
 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Oda-vissza 2 kilométert gyalogoltak eddig a diákok, hogy jóllakhassanak

Oda-vissza 2 kilométert gyalogoltak eddig a diákok, hogy jóllakhassanak
Negyvenéves adósságát törleszti a nagymágocsi önkormányzat a gyermekek felé. A 2019-2020-as tanév kezdetére elkészül az iskola ebédlője. Tovább olvasom