Délmagyar logó

2019. 07. 21. vasárnap - Dániel, Daniella 18°C | 32°C Még több cikk.

Bemutatták Eperjes értékeit - galéria

Bemutatták Eperjes értékeit - galéria
Eperjes - A falunap alkalmából Eperjes értékei címmel nyílt kiállítás a településen. Régi fotókat állítottak ki. Volt, aki a bögregyűjteményét, más a hímzéseit, hajdani használati tárgyait bocsátotta közszemlére az egy héten át látható kiállításon.
– Májusban jöttünk Eperjesre először, Kabainé Tóth Andrea művelődésszervező kollégánk hívószavára. A helyiekkel közösen műhelymunkához láttunk, hogy feltárjuk a helyi értékeket és foglalkozni kezdtünk a települési értéktárral is – mondta a kiállításmegnyitón Dohorné Kostyál Zsuzsanna, a Nemzeti Művelődési Intézet Csongrád Megyei Igazgatósága vezetője.

– Szeretnénk feltérképezni, hogy kik rendelkeznek olyan tudással, amit szívesen átadnának másoknak is, legyen az akár rongyszőnyeg-szövés, hímzés, csigatészta-készítés. Azt javasoltuk, hogy ezt a vonalat is folytassák, akár klubok, szakkörök formájában is, mert azt látjuk van rá fogadókészség. A kiállításon pedig tárgyiasult formában jelennek meg azok az értékek, amelyeket a helyiek fontosnak tartanak.

Dohorné Kostyál Zsuzsanna hangsúlyozta, Eperjesen azt tapasztaltak, a legnagyobb érték a közösségben rejlő erő és a lelkesedés.
Falunapok és értékek Eperjesen. Fotó: Kovács Erika (galéria)
A kiállítást Kós György, Fábiánsebestyén polgármestere nyitotta meg. Kiemelte, sokan kíváncsiak a kiállításra, a település múltjának egy-egy szegletére.

– Ez arról győzött meg, hogy az eperjesi közösség jól összekovácsolódott. A település emléktárgyait nem kidobták, elpusztították az elmúlt évtizedekben, hanem megőrizték a jelennek és a jövőnek és most a közösség rendelkezésére bocsátották.

A kétnapos falunap számos más érdekességet is tartogatott. Régi motorokat, autókat is láthattak a helyiek. Többek között volt focitorna, horgász-, főző-, sütemény- és sakkverseny. A színpadon is egymást váltották a fellépők. A sztárvendég Kaczor Feri volt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bemutatta új csapatát a Fidesz Szentesen - Fotók

Bemutatta új csapatát a Fidesz Szentesen - Fotók
Bejelentette az őszi önkormányzati választásokra készülő jelöltjeit a Fidesz szentesi szervezete. Az… Tovább olvasom