Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Bérbe adják a bezárt iskolákat, óvodákat Szentesen

Szentes - A megüresedett gyermekintézmények bérbeadásáról, illetve értékesítéséről döntött legutóbbi zárt ülésén a szentesi képviselő-testület. Szirbik Imre polgármester cáfolta azt a városszerte terjedő hírt, hogy a Kossuth utcai óvodában magánklinikát alakítanak ki az idén.
Jogutód nélkül szüntette meg a Gróf Széchenyi István Általános Iskolát a szentesi önkormányzat. Az épület hasznosításáról a legutóbbi zárt ülésén tárgyalt a képviselő-testület. Lapunk érdeklődésére Szirbik Imre polgármester arról tájékoztatott, hogy az előterjesztés szerint két lehetőség közül választhattak. Szóba jöhetett volna az ingatlan értékesítése is, ám az illetékes bizottságok inkább a bérbeadást javasolták. Ez utóbbit fogadta el a testület. Az iskolához tartozó korszerű tornacsarnok viszont pályázati pénzből épült, így még két évig eleve nem lehet eladni azt. A határozat szerint e létesítményt sportolók rendelkezésére bocsátja a város.

Az óvodai körzetek összevonásával is üresedtek meg épületek. A ruhagyári és a Szarvasi úti óvodát – az iskolához hasonlóan – bérbe szándékozik adni a helyhatóság. A város külterületén, Kajánújfaluban szintén bezárták az óvodát. Ezt viszont eladásra kínálja majd az önkormányzat. Megkérdeztük a polgármestertől, hogy mekkora bevételre számítanak az épületek hasznosításából, ám üzleti érdekekre hivatkozva erre nem akart válaszolni. Egyébiránt pedig meghirdetik majd az ingatlanokat, s a jelentkezők közül az veheti bérbe, illetve az kaphatja meg a tulajdonjogot, aki jobb ajánlatot tesz.

Sikerült tisztázni azt a városban terjedő híresztelést, miszerint a Kossuth utcai óvodát egy orvoscsoport nézte ki magának. A szóbeszéd szerint az épületben magánklinikát akarnak nyitni. „Ez fel sem merült" – állította a polgármester, hozzátéve: 2008-ig biztosan megmarad gyermekintézménynek. Ebben az óvodában az idén már nem indítanak új csoportot, viszont az eddig oda járó gyerekek még maradhatnak. A Klauzál utcai óvodaépületet közben bővítik, s akkor a Kossuth utcáról átköltözhetnek majd a kicsik. Csak azt követően lehet téma a főutcai épület hasznosítása.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Helyreállították a feszületet Szentesen

Előkerült az a korpusz, amely évekkel ezelőtt tűnt el a szentesi repülőtérrel szemközti út menti… Tovább olvasom