Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | 0°C Még több cikk.

Borzi a Legfelsőbb Bírósághoz fordul

Felülvizsgálati kérelmet nyújt be a Legfelsőbb Bírósághoz Borzi Márta (képünkön) korábbi szentesi kórházigazgató és ügyvédje, Bárándy Péter. Anyagi természetű követelésük van. Az új Csongrád megyei közgyűlés – a kórház fönntartója – viszont arról fog dönteni, miután megalakul, tesz-e rendőrségi feljelentést Borzi ellen. A megye szerint Borzi a szentesi kórház számára hátrányos szerződéseket kötött.
Bárándy Pétertől származó információnk szerint felülvizsgálati kérelmet nyújtanak be a Legfelsőbb Bírósághoz a Csongrád Megyei Bíróság jogerős végzése ellen Borzi Márta ügyében. A volt szentesi kórházigazgató elmondta lapunknak: nem a munkaviszonya helyreállítása érdekében teszik ezt a lépést, hanem anyagi természetű követelésük van.

Mint megírtuk, jogerős végzéssel zárult Borzi munkaügyi pere. A főigazgató ügyvédjével, Bárándy Péter egykori igazságügyi miniszterrel keresetet indított az illetékes bíróságon a megyei közgyűlés határozata ellen, amelyben elbocsátották Borzit. A bíróság megszüntette a pert, arra hivatkozva, hogy elmulasztották Bárándyék a keresetindítás határidejét. Ezt a végzést a másodfokú bíróság is helybenhagyta.

A közgyűlés úgy döntött, amikor elbocsátotta Borzi Mártát, hogy a jogerős döntés meghozataláig nem kíván foglalkozni büntetőjogi kérdésekkel a volt kórházigazgató ügyében. Frank József, a közgyűlés elnöke lapunk kérdésére most azt nyilatkozta, az ügyet a következő közgyűlésnek kell napirendre tűznie. Hozzátette: a feljelentéshez alapos előkészítés szükséges olyan szempontból, hogy milyen hátrány érte és éri a jövőben a kórházat a Borzi Márta főigazgatósága idején különböző társaságokkal tíz évre kötött szerződések következtében.

Visszaadja szolgálati lakását

A fővároshoz közeli lakóhelyén vette fel a mobiltelefont Borzi Márta, aki érdeklődésünkre közölte: neki nincs jövedelme, mert nem áll munkaviszonyban. Egyébiránt pedig nem tudja mire vélni a fizetési meghagyást, mert ő a telefonos társaságnak törlesztette a részleteket és a beszélgetések árát is kiegyenlítette. A jövő héten egyébként Szentesre utazik, és visszaadja a szolgálati lakását.

Lapunk tudomására jutott, hogy a szentesi kórház volt főigazgatója a menesztése óta is a sajátjaként használja azokat a mobiltelefonokat, amelyekhez kedvezményesen jutott, amikor még vezetője volt az egészségügyi intézménynek. Dr. Borzi Márta értesülésünk szerint nem fizette a készülékek törlesztőrészleteit és a beszélgetések díját sem. A szentesi kórház ezért többször is felszólította, hogy egyenlítse ki a tartozását, de a megadott határidőkig ennek nem tett eleget. Mostanra megközelítette a százezer forintot az adósság. Információnkat megerősítette a jelenlegi főigazgató, Fenyves Ernő, aki elmondta: fizetési meghagyást juttattak el a bírósághoz annak érdekében, hogy a kórház visszakapja a pénzét. A telefonos társaság a kórházzal kötött szerződést a mobilokról, s ha valaki nem egyenlítette ki az esedékes összeget, azt az illető helyett a kórháznak kellett megtérítenie.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mulasztás okozhatta a mérgezést az uszodában

Emberi mulasztás miatt kapott klórgázmérgezést a szentesi uszodában több mint húsz gyermek és… Tovább olvasom