Délmagyar logó

2019. 03. 21. csütörtök - Benedek 0°C | 13°C Még több cikk.

Borzi Márta a szentesi kórházat perli

Szentes - Decemberben folytatódik a szegedi munkaügyi bíróságon Borzi Márta, a szentesi kórház elbocsátott főigazgatójának pere. Borzi Márta – aki jelenleg a mezőtúri kórház orvosigazgatójaként dolgozik – abban reménykedik, hogy a bíróság kimondja: jogsértő az elmozdítására hozott fegyelmi határozat.
Érdekes történetnek nevezte kedden lapunk érdeklődésére dr. Borzi Márta, a szentesi Dr. Bugyi István kórház 2006 márciusában leváltott főigazgatója a maratoni pereskedést, amelytől azt várja: sikerül bebizonyítani, hogy jogtalanul menesztette állásából a megyei közgyűlés. A szegedi munkaügyi bíróságon december 12-én lesz az újabb tárgyalás, ahol nem az egészségügyi intézményt fenntartó megyei önkormányzat, hanem a szentesi kórház lesz az alperes.

Korábban megírtuk: Borzi Márta az ügyvédjével, Bárándy Péter volt igazságügy-miniszterrel a menesztését követően a munkaügyi bírósághoz fordult, a megyei közgyűlés fegyelmi határozata ellen. Csakhogy a munkaügyi és a másodfokon eljáró megyei bíróság szerint is a megadott határidőn túl érkezett meg Borziék keresetlevele. Ezért tárgyalás nélkül lezárták az ügyet. Így a volt főigazgató nem tudta cáfolni a megyei közgyűlés határozatában szereplő állítást, miszerint ő a kórház számára hátrányos szerződéseket kötött. A már említett jogerős végzés után Bárándy Péter felülvizsgálati kérelmet nyújtott be a Legfelsőbb Bírósághoz, amely úgy döntött, hogy meg kell tárgyalni Borzi Márta fegyelmi ügyét.

A szegedi munkaügyi bíróság október végén foglalkozott a témával. Úgy ítélte meg, hogy az elbocsátott igazgató munkáltatója nem a megyei közgyűlés, hanem a szentesi kórház. Borzi tájékoztatása szerint ezért az ügyvédjével egy olyan beadványt juttatnak el a bíróságra, amelyben a szentesi kórház lesz az alperes. Lapunk felvetésére, miszerint az egészségügyi intézmény mit tehet arról, hogy a megyei közgyűlés fegyelmivel leváltotta a főigazgatói posztjáról, Borzi Márta nem tudott mit válaszolni. Azt ellenben elmondta: végigviszi az ügyet. Abban reménykedik, a bíróság kimondja majd, hogy a fegyelmi határozat jogsértő. A kinevezése egyébként 2008 júniusáig szólt. Arra nem lát esélyt, hogy addig visszahelyeznék állásába. A követelése inkább anyagi természetű, vagyis az elmaradt fizetésének a megtérítése. A mezőtúri kórház orvosigazgatójaként sokat gondol Borzi Márta Szentesre. Innen gyakran hívják őt telefonon, sőt – mint elárulta – szentesi orvosok is dolgoznak náluk.

Olvasóink írták

  • 1. marton tamas 2008. január 08. 17:23
    „Remélem, hogy Dr.Borzi Márta sikeresen nyeri meg a pert.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szentesre látogat Gyurcsány Ferenc

Szentes - Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, az MSZP elnöke csütörtökön Szentesre látogat A Nagy… Tovább olvasom