Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

Bővítik a berekháti vasúti kalodát

Szentes - Kibővítik annak a berekháti vasúti átjárónak a korlátját, ahol a nyár végén halálos baleset áldozata lett egy 9 éves fiú.
Erről a tegnapi bejáráson döntöttek a rendőrség, a vasúttársaság és a polgármesteri hivatal szakemberei. Mint ismeretes, a gyermek kikerülte a terelő kalodát, és úgy akarta áttolni biciklijét a síneken – a vonat a beakadt kerékpárt ütötte el, az pedig a fiúnak csapódott. Annak érdekében, hogy senki ne mehessen át hasonló módon a vasút túloldalára, új korláttal egészítik ki a kalodát a sínek mentén.

Új korláttal egészítik ki a kalodát, ezzel akarják elkerülni a hasonló tragédiát. Fotó: Bíró Dániel
Új korláttal egészítik ki a kalodát, ezzel akarják elkerülni a hasonló tragédiát.
Fotó: Bíró Dániel

A tegnapi szemle annak a táblavadász akciónak a folytatása volt, amit tavaly ősszel Csongrád megyében is meghirdettek. Ezúttal azonban nem sok felesleges táblát találtak az illetékesek, több helyütt inkább hiányoztak a figyelmeztető jelzések. Így például a kertvárosban több elsőbbségadás kötelező és behajtani tilos táblát kell elhelyezni. A Nagygörgős utcán a súlykorlátozó táblát kellett átszerelni, hogy könnyebben értelmezhető legyen az útszakaszra vonatkozó korlátozás, a kórháznál pedig a parkolót jelző táblák hiányoztak.

Olvasóink írták

 • 2. sörpocak 2010. október 20. 12:26
  „Gondoltam, hogy ez lesz!
  Ahelyett, hogy akár a polgármesteri hivatal, vagy a rendőrség és a máv inkább átépíttetné az átkelőt, mivel az egyetlen lehetőség kivergődni inen a kerékpárosoknak és a gyalogosoknak, ehelyett mégsz@rabbá teszik!
  Jellemző a városra!
  Csak a Kossuth utca és a városközpont létezik. A többi....Már a vásárhelyi út is, mintha ez nem is Szenteshez tartozna. Azért a megválasztott új képviselőt is szívesen láttam volna itt tájékozódni. De nem volt itt!”
 • 1. CsImre 2010. október 20. 11:54
  „Tipikus megoldás. Ha valami sz.r és nem használják, aztán baleset lesz, akkor tegyük a sz.rt megkerülhetetlenné, és akkor jó lesz. Ha 4 méter magas betonfal épülne végig a vasút mentén, az lenne az igazi biztonság.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiraboltak egy ékszerboltot Szentesen

Fegyvernek látszó tárggyal rabolt ki egy ékszerboltot egy férfi Szentesen. Tovább olvasom